Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Creëer een kunstzinnige ruimte met keramische tegels Portugese look

john

Wordt u ook geïnspireerd als u in uw eigen woonkamer zit? Een woning hoeft niet alleen de plek te zijn waar we slapen, eten en leven, maar ook een plek waar we onszelf kunnen uiten. Uw huis is de perfecte plek om uw hele eigen wereld te creëren, met precies de sfeer waarin u wilt leven. Met het interieur dat helemaal past bij uw smaak. Heeft u ook zin om creatief te worden met uw ruimte? In dit artikel bespreken we de sfeervolle keramische tegels met Portugese look, een geweldige optie om uw woonkamer tot leven te brengen.

Inspireer u door uw eigen huis

Wanneer u in uw eigen woning loopt is het fijn als het echt uw eigen wereld is. Niet alleen om helemaal tot rust te komen in uw eigen sfeer, maar ook om geïnspireerd te raken. Door uw woning in te richten op een manier waarop uw persoonlijkheid tot uiting komt kunt u in uw eigen omgeving u helemaal zichzelf voelen. Of u nu foto’s van uw familie ophangt of in kleurige lijstjes neerzet in uw interieur, de tekeningen van uw kinderen op de koelkast met magneetjes plakt of de klassieke fauteuil uit uw ouders vorige huis neerzet. Naast de herinneringen kunt u uw creativiteit gebruiken om een echt kunstzinnig interieur te maken in uw woonkamer. De vloeren en muren zijn een basis om mee te beginnen, bijvoorbeeld met de kleurrijke keramische tegels met Portugese look.

soorten keramische tegels_cerados
keramische tegels portugese look_cerados

Richt uw woning in met kunst, herinneringen en inspiratie om uw eigen wereld te creëren.

Keramische tegels Portugese look

Portugese tegels zijn een kunstwerkje op zich. En heel speciale kunstwerkjes, de geschiedenis van Portugese tegels neemt verschillende culturen met zich mee. In de 8e eeuw na Christus kwamen de voorlopers van de Portugese tegel naar Spanje, meegenomen door Arabieren die daar Al-Andalus stichtten. Deze tegels, genaamd azulejos, kwamen uit de prachtige Islamitische kunst traditie en werden toen veelvuldig gebruikt in de bouw. Tijdens een bezoek van de Portugese koning was hij zo onder de indruk van deze tegels dat hij ze meenam naar Portugal, waar ze een onmiddellijke hit waren. Tegelmakers maakten tegels met verschillende taferelen en thema’s die variëren van eenvoudige bloemen tot historische gebeurtenissen en religieuze voorstellingen. Hedendaags zijn ze nog overal te zien in Portugal, van kerken, paleizen, normale huizen, scholen, restaurants, barren en zelfs metrostations. Ook nog een leuk weetje: in de 17e eeuw werden Delftse blauwe tegels geintroduceerd in Portugal. De invloed van onze Nederlandse tegelkunst zorgde ervoor dat wit-blauwe tegeltjes de trend werden. En keramische tegels met Portugese look zijn de perfecte manier om deze traditie in stand te houden in uw eigen woning.

keramische tegels portugese look_cerados

De invloed van onze Nederlandse tegelkunst zorgde ervoor dat wit-blauwe tegeltjes de trend werden.

keramische tegels portugese look_cerados

Keramische tegels met Portugese look geleiden warmte ontzettend goed, daarom is vloerverwarming een extra luxe en spaart het ook nog eens energie

finest-ceramics-soho-2-2.jpg

Inspireer uzelf met een kunstzinnig interieur in uw woonkamer.

Keramiek & duurzaamheid

Omdat authentieke Portugese tegels vandaag de dag lastig te krijgen zijn is het ontzettend fijn dat er verschillende alternatieven zijn nu. En deze zijn tegenwoordig zo goed te maken dat ze niet te onderscheiden zijn van echte Portugese tegels. Keramische tegels met Portugese look hebben zelfs ook allerlei eigenschappen die ze duurzamer maken dat authentieke azulejos. Keramiek is gemakkelijk in onderhoud, schoon te maken en is slijtvast, daarom blijft het lang mooi. Ook geleidt het warmte ontzettend goed, daarom is vloerverwarming een extra luxe en spaart het ook nog eens energie. Goed voor het milieu en ook voor uw portemonnee. Verder zijn keramische tegels ook nog eens in vele verschillende texturen en soorten te krijgen, en kunt u kiezen voor veel patronen en combinaties.

KERAMISCHE PORTUGESE TEGELS_CERADOS

De mooiste Een keramische terrazzo tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday