Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Betonlook keramische tegels voor een industriële stijl

john

De industriële stijl is nog steeds een ontzettend populaire keuze voor menig huizen. En hoewel dit interieur oorspronkelijk door stedelijke fabrieksgebouwen is geïnspireerd kan hij overal worden toegepast, precies op uw eigen smaak. Een industriële stijl kenmerkt zich door robuuste meubels en ruwe materialen, maar kan zeker ook heel veel comfort uitstralen. Betonlook keramische tegels zijn een hele goede basis voor dit interieur, maar hoe kunt u de ruimte verder inrichten?

Hoe ziet een industrieel interieur eruit?

Een industriële stijl kan op veel verschillende manieren toegepast worden. Er zijn wel een aantal richtlijnen hierbij te noemen: in de eerste plaats de focus op het gebruik van ruwe materialen en een ongepolijste uitstraling. Ook een contrast van donkere kleuren met wit en grijs is typerend voor een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur. Of een oude fabriekslamp, functioneel en sfeervol. Rauwe materialen als een brede leren bank of een grote tafel van ruw hout. 

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Deze stijl is nog altijd razend populair en kan zeker een grote inspiratie zijn voor uw eigen woonkamer! Ook omdat u de stijl precies op uw eigen manier kunt toepassen. Kies bijvoorbeeld een koele donkere vloer met betonlook keramische tegels als basis met meubels in warme houtkleuren. Met de verscheidenheid aan materialen die passen bij een industrieel interieur is er voor ieder wat wils. Ook is nog de vraag of u voor een donkere, ruige vintage variant wilt te gaan of juist voor een lichtere stijl die eerder doet denken aan een atelier dan een fabriek.

keramische vloertegels betonlook_cerados

Een industriële stijl kan u precies op uw eigen manier toepassen.

Modern of Minimalisme?

Het lijkt alsof de industriële stijl veel gemeen heeft met een modern interieur en een minimalistisch interieur. Deze zijn dan ook goed te combineren. Eenvoud en functionaliteit zijn namelijk sleutelwoorden bij een industrieel interieur. U kunt denken aan een gebrek aan meubels, wat zorgt voor een open, grotere ruimte waarin u gemakkelijk kunt bewegen. Ook zijn de meubels robuust en gemaakt om te gebruiken: een versleten leren bank is niet alleen comfortabel, het heeft ook karakter en gaat veel langer mee. Denk ook aan ouderwetse stalen lampen, die geven ontzettend goed licht om bij te werken en zijn zeker niet fragiel. Een industriële inrichting heeft ook altijd een vrij neutraal kleurenpallet. Metaaltinten passen erg goed bij een zwarte vloer van betonlook keramische tegels.

ariostea-ultra-icementi-ivory-betonlook-tegel-1.jpg

Eenvoud en functionaliteit zijn sleutelwoorden bij een industrieel interieur.

keramische tegels woonkamer_cerados

Urban Modern is een mix van verschillende, soms tegenstrijdige stijlen en brengt dus veel samen.

keramische vloertegels betonlook_cerados

Door grote tegels te kiezen versterkt u het effect van een naadloze vloer en lijkt de vloer bijna niet te onderscheiden van echt beton.

Urban modern

Is een puur industrieel interieur net te rauw voor uw smaak? Urban Modern is een stijl rechtstreeks ontstaan vanuit de lofts in grote steden. Het is een mix van verschillende, soms tegenstrijdige stijlen en brengt dus veel samen. Denk bijvoorbeeld aan stoere meubels als een robuuste houten tafel gecombineerd met een suede vintage stoel en veel planten. Zo krijgt u een woonkamer geïnspireerd door een Industriële stijl en botanisch wonen. Deze samenkomst van stijlen is zeker niet vergezocht: juist in een stedelijke setting is er vaak gebrek aan groen in de buitenruimte. Dan is het heel rustgevend om planten in huis te nemen. Creeër zo uw eigen urban jungle! Grijs is de basis voor Urban Modern, betonlook keramische tegels passen hier dan ook uitstekend bij.

Betonlook-tegel-100x100-Capua-Zand_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 100×100 Zand Capua

Geef uw woonkamer een industriële look met deze betonlook tegels. Combineer deze vloer met meubels van ruwe materialen voor een ongelofelijk sfeervolle woonkamer.

Betonlook keramische tegels in groot formaat

Een handige tip: in plaats van een betonnen vloer te leggen in uw industriële inrichting, kunt u ook gebruik maken van betonlook keramische tegels in een groot formaat. Niet alleen is het minder duur, keramiek is slijt- en krasvast, gemakkelijk schoon te maken en ontzettend duurzaam. Door grote tegels te kiezen versterkt u het effect van een naadloze vloer en lijkt de vloer bijna niet te onderscheiden van echt beton.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday