Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoeveel kost het betegelen van uw woonkamer? De kosten van keramische tegels

john

Het is zover: u heeft bedacht wat voor type vloer u graag wilt hebben voor uw woonkamer passend bij uw smaak. Of misschien heeft u een top drie waar u nog uit moet kiezen. Alvorens het leggen van de vloer is het daarom dan nog wel even de vraag hoeveel dit allemaal gaat kosten. Er zijn namelijk verschillende factoren die de prijs van het betegelen van een woonkamer beïnvloeden: denk aan het type tegel dat u kiest, het patroon waarin u het legt en natuurlijk de installatiekosten als u het uitbesteed. In dit artikel gaan we verder in op de kosten van keramische tegels. Aan het eind weet u misschien al precies welke vloer past bij uw budget én smaak!

Verschillende tegels, andere prijzen

De stijl van de vloer is een geweldige basis voor het interieur dat u in gedachten heeft voor uw woonkamer. Kiest u een betonvloer om een stoere industriële look te maken met een leren bank en metalen stellingkasten? Of past een lichte houten vloer in visgraat patroon misschien beter bij uw toekomstig Scandinavische interieur? Misschien heeft u uw oog op natuursteentegels om een echt unieke stijl te creëren. Aan verschillende type vloeren past wel steeds een ander prijskaartje. Een investering in de juiste vloer is natuurlijk zeker veel waard, maar past uw keuze voor de vloer wel bij uw budget? Ook moet u denken aan kosten die u in de toekomst aan onderhoud moet uitgeven om uw vloer mooi te houden.

De kosten van keramische tegels_cerados
De kosten van keramische tegels_cerados

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

De kosten van keramische tegels

Bij een vloer van echt natuursteen kunnen bijvoorbeeld snel vlekken ontstaan door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen. Van marmer wordt zelfs gezegd dat het maar één jaar mooi blijft, de onderhoudskosten worden torenhoog. Het wordt daarom ook afgeraden om echt marmer te leggen. Maar als u toch een bepaalde look wilt, wegen de kosten dan op tegen de nadelen? Keramische tegels zijn altijd een duurzame keuze met weinig onderhoudskosten, een aan te passen aan elke look die u wilt in uw woonkamer. Keramiek komt namelijk in veel verschillende kleuren, stijlen en maten. Van hout tot natuursteen en beton. De kosten van keramische tegels zijn dus ook op lange termijn goed te overzien.

keramische tegels portugese look_cerados

Wandtegels zijn bijvoorbeeld vaak juist voordeliger omdat ze wat dunner dan vloertegels zijn, goed voor uw budget.

De kosten van keramische tegels_cerados

U kunt ervoor kiezen om zelf uw vloer te leggen om de kosten van keramische tegels te verlagen.  Maar als u dit nog nooit heeft gedaan is het wel aanbevolen tegelzetters in te huren zodat alles in één keer mooi ligt.

keramische tegel leisteen look_cerados

Bij een vloer van echt natuursteen kunnen snel vlekken ontstaan door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen. Een keramische vloer is daarentegen zeer onderhoudsvriendelijk.

Stijl en extra’s

Als u weet welke tegels u graag wilt gebruiken zijn er nog veel keuzes te maken die invloed hebben op de kosten van keramische tegels. Denkt u er bijvoorbeeld aan om een vloerverwarming aan te leggen? Dat is goed voor het milieu en een fijne, praktische luxe in uw dagelijks leven. En geen last van radiatoren wanneer u de woonkamer inricht. Of wilt u graag tegels voor op de wand in plaats van de vloer? Wandtegels zijn bijvoorbeeld vaak juist voordeliger omdat ze wat dunner dan vloertegels zijn, goed voor uw budget. Dan is er ook nog verschil in prijs als u kijkt naar de verschillende patronen waarin de vloer kan worden gelegd. Over het algemeen blijkt dat hoe ingewikkelder een patroon is, hoe duurder de legkosten zijn. Als u graag een afgewerkt geheel wilt kunt u er ook voor kiezen om meteen tegelplinten te plaatsen, maar dit brengt extra kosten voor de tegels en de arbeidsuren mee. Natuurlijk is een van de grootste factoren voor de prijs hoeveel oppervlakte u wilt betegelen. Het formaat maakt namelijk uit hoeveel tegels er nodig zijn om de vloer te leggen, en dus ook hoe groot de bijkomstige kosten zoals kit, voegmiddel en arbeidsuren zullen zijn.

vloertegel-florence-wit

Uitgelicht: Natuursteen look Tegel 30×60 Wit Florence

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. De charme van harsteen, marmer en beton komen samen in deze vloertegels.

Installatiekosten

Voor de installatie zijn verschillende bijkomstige kosten te maken. Denk bijvoorbeeld aan aanvullende materialen zoals voegmiddel, cement en kit. Dan is het ook nog de vraag of de ondergrond voor de vloer egaal genoeg is, wellicht moet er gestuct worden. Of u heeft nog oude tegels liggen die verwijderd moeten worden. U kunt ervoor kiezen om zelf uw vloer te leggen om de kosten van keramische tegels te verlagen. Maar als u dit nog nooit heeft gedaan is het wel aanbevolen tegelzetters in te huren zodat alles in één keer mooi ligt. De arbeidsuren en voorrijkosten zijn dan juist een goede, duurzame investering. Er zijn verschillende manieren om een plaatje van de kosten van keramische tegels te krijgen, zoals de calculator van Offerteadviseur.nl. Heeft u tegels op het oog bij Cerados? Dan maken wij vrijblijvend een prijsopgave voor u die u kunt meenemen in uw kostenbegroting.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday