Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Top 5 trends in 2021 voor een keramische parketvloer in de woonkamer

john

In 2021 zijn de woontrends misschien meer dan anders beïnvloed door gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Mensen brengen niet alleen meer tijd door thuis, we werken ook vaker thuis en zoeken een interieur dat past bij deze levensstijl. Ook speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in de wereld, en dat komt zeker terug in stijlen en materialen die nu populair zijn. Lees hier de top 5 trends en hoe u deze kunt vertalen naar de keuze van een keramische parketvloer.

Industrieel

Industriële interieurs worden een steeds grotere trend nu mensen vaker thuis zijn. Omdat de stijl een mix van modern en traditioneel is, zonder teveel poespas, is het niet alleen zeer geschikt om in te wonen maar ook te werken en vrije tijd door te brengen. U kunt dan van uw bed zo uw thuiskantoor binnenrollen. Bij een industrieel interieur horen neutrale kleuren en natuurlijke, robuuste materialen. Een keramische parketvloer met betonlook tegels zijn een goede basis voor deze trend.

vloerreiniger keramische tegels_cerados
keramische_parketvloer_betonlook_cerados

Dit jaar gaat de kleurtrend uiteenlopende kanten op: van uitbundig felgeel tot rustgevend lichtbruin.

Kleur

De kleurtrend gaat uiteenlopende kanten op, van uitbundig tot rustgevend. Kalmerende kleuren die veel voorbij komen zijn het populaire neutrale steengrijs, of een warme natuurlijke lichtbruine kleur. Naast grijs benoemde Pantone juist felgeel als hun tweede kleur van het jaar. Volgens Pantone staan deze kleuren samen voor hoop en kracht, bestendig maar ook vrolijk en energiek. Deze kleuren zijn bijzonder goed te combineren, denk aan een basis van een neutrale vloer zoals keramische tegels met natuursteenlook met een fel gekleurde muur, of een accentkleur als een gele design stoel.

Kwaliteitsverschil keramische tegels_cerados

Duurzaamheid wordt de nieuwe norm. Een keramische parketvloer past hier helemaal bij

keramische-parketvloer-japandi-cerados

Japandi, de combinatie van Scandinavisch en Japans design is een grote trend

keramische parketvloer houtlook cerados

Cottagecore brengt het landelijke naar binnen voor een nostalgische look

Duurzaam

Duurzaamheid is en blijft een grote trend, ook binnen interieur. En niet alleen een trend, het wordt zelfs de nieuwe norm. Designers die met duurzame materialen werken en zorgen voor goede werkomstandigheden zijn niet alleen goed voor de wereld, maar maken ook unieke, hippe meubels en accessoires. Een duurzame inrichting is niet compleet zonder duurzame vloer. Verschillende natuurlijke materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, maar ultiem duurzaam is een vloer van keramiek. Een keramische parketvloer is slijtvast, makkelijk schoon te maken en heeft dus een lange levensduur. Keramische tegels zijn tegenwoordig ook in ontzettend veel kleuren en stijlen te verkrijgen, met dezelfde look als het natuurlijke materiaal.

keramische parketvloer erice cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 40×80 Lichtgrijs Erice

Een van de best verkochte betonlook tegels in de Pantone kleur van het jaar, lichtgrijs. Een veelzijdige tegel die ook mooi staat in de woonkamer.

Japandi

Hoewel ze 8000 kilometer uit elkaar liggen hebben Japan en Scandinavië qua design veel gemeen. Ze komen samen in de stijl die Japandi wordt genoemd. De combinatie van de functionaliteit van de Scandinavische stijl met de eenvoud van Japans design zorgt voor een ruimte waarin je ontzettend goed tot rust kan komen. Geen afleidingen tijdens een momentje in de ochtendzon met een kop koffie en een aandacht voor comfort. Denk hierbij ook aan strakke lijnen, lichte kleuren en minimalistische meubels. Een keramische parketvloer met een lichte houtlook past perfect in deze stijl.

Cottagecore

Cottagecore was al een grote trend binnen de mode, maar komt nu ook terug in populaire interieurstijlen. Hierbij moet u denken aan landelijke stijlen, het gevoel van kleine knusse cottages in de natuur. Een inspiratie hierbij is ook de sfeer van de nostalgische serie Little House on the Prairie. Deze stijl doet denken aan de romantiek van vroegere tijden; zelfgebakken zuurdesembrood in de oven, in het zonnetje een boek lezen, blokken hout in de haard.

Deze aandacht voor slow living staat in sterk contrast met onze snelle, digitale samenleving waarin het soms moeilijk is om even rust te vinden. Een woonkamer in cottagecore geeft u een uitvlucht van het stadse leven. Natuurlijke materialen en pastelkleuren spelen een hoofdrol binnen deze trend. Denk aan hout, kleuren als groen en rustig wit, wollen plaids, rustieke kaarsen, gestoffeerde meubels als een fijne bank. Ook de hernieuwde waardering voor ambacht geeft inspiratie; bijvoorbeeld meubels en accessoires gemaakt door lokale makers. Een houten vloer past hier helemaal bij en dit kan ook nog eens duurzaam met keramische tegels met houtlook. Dit alles zorgt voor een warme, comfortabele ruimte waarin het heerlijk ontspannen is.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?