Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe u een tegelvloer met visgraat patroon kunt combineren met andere stijlen

john

Een visgraat vloer is een klassiek patroon dat tegelijkertijd een luxe en speelse touch geeft aan uw woonkamer. Hoewel het vroeger prijzig was om te leggen is het nu een stuk toegankelijker, zeker als u kiest voor keramiek. U denkt dan misschien, past een tegelvloer met visgraat patroon wel bij mijn smaak? Zeker, visgraat is juist een goede basis voor veel verschillende interieurstijlen! In dit artikel gaan we in op het leggen van een visgraat vloer in een Scandinavisch, Industrieel, Landelijk, Klassiek en Retro/Vintage interieur.

Scandinavisch met een tegelvloer met visgraat patroon

Een Scandinavisch interieur blijft populair door de sfeer rust en eenvoud die het de woonkamer geeft. Kenmerkend zijn de lichte kleuren, veel wit, pastel, gecombineerd met natuurlijke materialen in meubels en accessoires. Omdat de winters in noordelijke landen vaak lang en donker zijn, wordt de voorkeur gegeven aan helderheid en licht in de kamer. Onmisbaar in een Scandinavische woonkamer is een houten vloer. Een tegelvloer met visgraat patroon past dan ook erg goed: het brengt wat speelsheid in het anders rustige en strakke interieur. Een lichte houtkleur past perfect bij de look.

keramische tegels woonkamer_cerados
Kwaliteitsverschil keramische tegels_cerados

Onmisbaar
in een Scandinavische woonkamer is een houten vloer. Een tegelvloer met visgraat patroon past dan ook erg goed.

Industrieel met een robuuste vloer

Een visgraat vloer in een industrieel interieur is misschien niet direct waar u aan denkt. Oude fabrieksgebouwen zijn de hoofdzakelijk de inspiratie voor de authentiek industriële stijl, maar het is vooral het gebruik van ruwe materialen dat een belangrijk aspect in dit interieur is. Een robuuste houten tegelvloer met visgraat patroon past hierdoor erg goed in een woonkamer in deze stijl. Zeker als het hout wat donkerder en doorleefd is. De houtlook contrasteert ook prachtig met staal. Denk bijvoorbeeld aan een oude metalen fabriekslamp of een stalen werktafel. Ook past een witte of zwarte muur erg mooi bij een houten visgraat vloer omdat deze vloer zelf al veel aandacht opeist.

keramische tegels woonkamer_cerados

Een stijl waarbij de speelsheid van een tegelvloer met visgraat patroon echt tot zijn recht komt is een retro of vintage interieur.

keramische tegels woonkamer_cerados

Een houten, traditionele visgraat vloer past perfect bij een landelijk en klassieke woonkamer: chique en speels.

keramische tegels woonkamer_cerados

Een visgraat vloer in een industrieel interieur is misschien niet direct waar u aan denkt, maar het past bij deze stijl ook erg goed.

Landelijk en klassiek met warm hout

Een landelijk en klassiek interieur lijken best op elkaar maar verschillen subtiel. Ook zijn ze erg goed te combineren, met het knusse van het landelijke en het elegante van de klassieke stijl. Bij beiden is de sfeer romantisch, worden rustige natuurlijke kleuren gebruikt en is het belangrijk een warm gevoel te creëren. Natuurlijke materialen zijn een must, denk aan hout en steen verwerkt in accessoires en de vloer. Een houten, traditionele visgraat vloer past daarom perfect bij een landelijk en klassieke woonkamer. Een visgraat vloer is tegelijkertijd chique en speels, en werd vroeger vooral in prachtige oude herenhuizen gebruikt omdat het erg prijzig was om te leggen. U kunt ook inspiratie halen uit rustieke Franse musea met een doorlopende visgraat vloer. Tegenwoordig is het een stuk toegankelijker om een mooie tegelvloer met visgraat patroon te leggen in uw huis, en dan vooral met keramische tegels. In deze ruimte staan meubels met een oudere, klassieke uitstraling van vroegere jaren erg goed. En denk ook aan het warme licht van kaarsen, verse bloemen in de vaas op tafel en een warme plaid over de bank gedrapeerd die u tevoorschijn kunt halen bij het netflixen.

visgraat vloer _cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Donker Eiken Cosa

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn mooi in een visgraat vloer.

Retro/vintage stijl voor een creatieve woonkamer

Een stijl waarbij de speelsheid van een tegelvloer met visgraat patroon echt tot zijn recht komt is een retro of vintage interieur. Omdat een visgraat vloer niet alleen nostalgisch maar juist ook tijdloos is vormt het een prachtige basis voor meer eclectische meubels. Voor bij een vintage interieur past het dan net beter om een warme houtkleur te kiezen voor de vloer, hier staan retro kleuren erg goed op. Denk aan een oranje jaren ‘60 fauteuil, een romantische roze suede bank, mozaïek tafeltjes. Met een vintage interieur kunt u gebruik maken van uw favoriete iconische design meubels, precies gecombineerd naar uw eigen smaak. Dat geldt ook voor kleur en materiaal. Zo creëert u een gezellige, unieke en creatieve woonkamer, echt uw eigen wereldje. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday