Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Mozaïek tegels

john

Mozaïek is van oudsher een kunstvorm waarbij er met kleine steentjes een grote afbeelding wordt gemaakt voor het decoreren van een vloer of wand. In de Griekse en Romeinse tijd werd mozaïek al gebruikt om luxe villa’s te versieren.

Kleuren, formaten en materialen

Mozaïek tegels zijn er in alle kleuren, formaten en materialen. Zo hebben zijn er glasmozaïek, keramisch mozaïek en natuursteen mozaïektegels. Je kunt er eindeloos mee decoreren en combineren. Ze zijn te gebruiken voor elke ruimte of dit nu de woonkamer, badkamer, keuken of toilet is.

Mozaïek komt vrijwel altijd op matjes van ongeveer 30×30 cm. Doordat de tegeltjes al op deze matjes zit gelijmd hoef je niet elke tegeltje afzonderlijk op de vloer of wand te plaatsen, wel zo makkelijk!

Mozaïektegels voor vloer en wand

keramische mozaïek tegels_cerados

Mozaïek tegels zijn er zowel voor de vloer als wand. Dit maakt het mogelijk om de vloertegels over te laten lopen op de wand en andersom!

legpatroon keramisch parket_cerados

Met mozaïek is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld het realiseren van een eigen patroon of logo op vloer of wand.

Mozaïektegels badkamer

In de badkamer wordt mozaïek veel gebruikt voor het accentueren van een wand of alleen nis, maar ook op de vloer wordt het steeds vaker gebruikt. Het is dan belangrijk om te kijken naar tegels die voor dit doeleinde gebruikt kunnen worden. The Mosaic Factory heeft de serie London die speciaal voor de vloer is, deze mozaïektegels hebben een antislip waarde van R11 en zijn verkrijgbaar in vierkant, rond en hexagon.

keramische mozaïek tegels_cerados
keramische mozaïek tegels_cerados
moziek_wasbak 2

Mozaïektegels zwembad

Een plek waar heel vaak mozaïektegels worden gebruikt is het zwembad. Het geeft een luxe uitstraling en je kan een eigen stijl meegeven. Ook is het met mozaïek mogelijk om een logo of afbeelding te maken. Wel is het belangrijk om dan een epoxyvoeg te gebruiken, omdat dit bestand is tegen chemicaliën zoals chloor.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Mozaïek maatwerk

Met mozaïek is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld het realiseren van een eigen patroon of logo op vloer of wand. Er zijn verschillende fabrikanten die maatwerk aanbieden. Meer weten? Neem contact op!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday