Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe u de juiste keramische betonlook vloertegels kiest voor een industriële look

john

Bent u van plan om in de toekomst een industriële look te geven aan uw huis? Bent u op zoek naar vloertegels die daar het beste bij passen? Betonlook tegels zijn de ideale vloertegels als u gaat voor een industriële look. De reden dat keramische betonlook tegels veel gebruikt worden is omdat deze tegels er precies als echt beton uit zien en ook zo voelen. Deze tegels brengen nog meer voordelen met zich mee en zijn daarom dus een perfecte optie als u voor een industriële look gaat. In dit artikel leest u hoe u de juiste keramische betonlook vloertegels kiest.

Keramische betonlook tegels

Keramische betonlook tegels zijn tegels die het uiterlijk hebben van beton tegels. Betonlook tegels lijken net van echt beton of cement te zijn gemaakt. Met onze keramische betonlook tegels geniet u echter van voordelen die u niet heeft bij echt beton of cement. Betonlook tegels worden vooral gebruikt om een strakke en industriële look te geven aan een ruimte.  De voordelen van betonlook tegels ten opzichte van gewoon beton is dat de betonlook tegels duurzaam, slijt,-vuur en krasvast zijn. Daarnaast zijn keramische betonlook tegels geschikt voor zowel binnen als buiten en erg makkelijk te onderhouden.

betonlook woonkamer inspiratie 2

Formaat betonlook vloertegels

Betonlook vloertegels zijn beschikbaar in verschillende formaten. Welke formaat u kiest hangt af van de ruimte waar u de tegels wilt plaatsen. Grote betonlook tegels laten een ruimte groter lijken. In het verleden kwamen de 60 bij 60 centimeter  betonlook vloertegels het meest voor. We zien nu echter een opmars van de grotere variant, zoals die van 100 bij 100 centimeter, 120 bij 120 centimeter en 150 bij 150 centimeter. Wanneer u uw kamer een ruimtelijk effect wilt geven is het aan te raden om te kiezen voor een groter formaat betonlook vloertegel. Doordat deze minder voegen heeft, lijkt uw vloer een geheel en krijgt daarmee de uitstraling van echt beton. Daarnaast is het onderhoud van de tegel ook makkelijker met minder voegen.

Betonlook woonkamer inspiratie_cerados

U moet er wel rekening mee houden dat een ruwe afwerking moeilijker is om te onderhouden. 

Afwerking

Betonlook vloertegels worden meestal gemaakt met een gestructureerde afwerking of in een matte afwerking. De laatstgenoemde afwerking wordt op dit moment het meeste verkocht. Deze vloertegel is makkelijk in onderhoud, en niet heel erg glad. De gestructureerde afwerking is de tegel met extra grip, en wordt daarom vooral in vochtige ruimtes gebruikt. U moet er wel rekening mee houden dat een ruwe afwerking moeilijker is om te onderhouden. Bij het kiezen van uw betonlook vloertegels moet u dus kijken naar de ruimte waar u de tegels gaat plaatsen. Voor een douche zou bijvoorbeeld een ruwe afwerking de beste optie zijn, omdat dit een vochtige ruimte betreft.

legpatroon keramisch parket_cerados
betonlook woonkamer inspiratie 4
keramische tegel marmerenlook_keuken

Kleur

Betonlook vloertegels zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Grijstinten en antraciet zijn kleuren die over het algemeen gekozen worden, omdat deze kleuren de kamer een industriële en stoere uitstraling geven. Andere populaire kleuren zijn beige, koperkleur en bruin. Deze warme tinten passen goed bij een landelijke uitstraling in huis.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Meer inspiratie nodig?

Voor meer inspiratie kunt u altijd onze productcatalogus bezoeken waar verschillende betonlook tegels te vinden zijn. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday