Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Hoe creëert u moderne ruimtes met keramische tegels marmerlook?

john

Marmer in het interieur oubollig? Zeker niet! Een vloer met marmerlook kan met de juiste styling juist een prachtige basis zijn voor een modern interieur. Het is ook een uniek alternatief voor de veel gebruikte houten vloer en betonvloer in een industrieel interieur. Hoewel marmer een klassieke sfeer met zich meedraagt, heeft het zeker een look die ook goed past bij meer moderne stijlen. Denk bijvoorbeeld aan wit marmer in een minimalistische ruimte, of donker marmer voor een robuuste vloer in een industrieel interieur. Marmer brengt traditie en moderniteit samen. Zoekt u een unieke look voor uw moderne ruimte? Denk dan zeker ook aan marmer!

Marmer: traditioneel maar ook vernieuwend

De meeste mensen associëren interieurs met marmer met luxe. Denk bijvoorbeeld aan bankgebouwen, hotels, kathedralen. En niet te vergeten de Griekse en Romeinse Oudheid, zoals het witte marmer in het Forum Romanum of het Parthenon, de tempel die het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst wordt genoemd. Het woord marmer komt dan ook van het griekse woord “Marmaros” dat glanzende steen betekent. De beroemde Michelangelo ging het witte marmer dat hij gebruikte voor zijn meest bekende werken als de Pièta en David zelf halen bij het plaatsje Carrara, de marmerhoofdstad van de wereld

Z9thZyVLKI

Dat marmer klassiek wordt genoemd is dus natuurlijk zeer passend. Maar dat iets traditioneels ook weer erg modern kan worden is ook zeker niet te gek. Marmer is er in verschillende maten, heeft een natuurlijke uitstraling en komt in verschillende donkere en lichte neutrale kleuren. Omdat materiaal hedendaags toch een lastig materiaal is om te gebruiken voor een vloer is een alternatief veel praktischer. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels marmerlook voor uw ruimte, met alle handige eigenschappen van keramiek en de prachtige stijl van echt marmer.

Z-1

Marmer geeft een luxe touch en is een uitstekende keuze voor een meer neutrale ruimte die een uniek randje nodig heeft. 

Stijlvolle en praktische keramische tegels marmerlook

Marmer heeft verschillende eigenschappen die het niet erg duurzaam maken als materiaal voor een vloer. Het is ontzettend poreus en alles trekt erin: vuil, zeep, vet en water. Er wordt dan ook gezegd dat een marmeren vloer eigenlijk maar één jaar mooi is. Daarom wordt het afgeraden een vloer van echt marmer te nemen, tenzij u bereidt bent veel aandacht te besteden aan onderhoud. Maar dat is geen enkel probleem, er zijn namelijk ook prachtige alternatieven met dezelfde look als echt marmer. Keramische tegels marmerlook zijn een perfecte keuze voor een vloer met marmerlook: ze hebben alle praktische eigenschappen van keramiek met een look die niet van echt marmer te onderscheiden is. Ook is het een stuk betaalbaarder en veel duurzamer. Keramische tegels zijn namelijk onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken.

keramische tegels marmerlook_cerados

Grijs marmer kan ook mooi gecombineerd met materialen als hout en lichte kleuren in groen, blauw en beige.

keramische tegels marmerlook_cerados

Keramische tegels marmerlook hebben alle praktische eigenschappen van keramiek met een look die niet van echt marmer te onderscheiden is.

keramische tegels marmerlook_cerados

Een donker, robuust marmer in een meer chique industrieel interieur waarbij natuurlijk materiaal een grote rol speelt.

Modern en minimalistisch met een natuurlijke touch

Natuurlijk past een klassieke stijl erg goed bij marmer, maar bij een modern, 21e eeuws interieur staat het ook prachtig. Het kan daarbij ook een luxe touch geven aan elke stijl, en is een uitstekende keuze voor een meer neutrale ruimte die een uniek randje nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een witte marmerlook vloer voor een minimalistische woonkamer met een focus op de kleuren zwart en wit en strakke lijnen. Grijs marmer kan ook een goede basis zijn voor een Scandinavische woonkamer, zeker gecombineerd met materialen als hout en lichte kleuren in groen, blauw en beige. Of donker, robuust marmer in een meer chique industrieel interieur waarbij natuurlijk materiaal een grote rol speelt. Welke stijl wilt u vernieuwen met een vloer van keramische tegels marmerlook?

barsten in keramische tegels_cerados

Uitgelicht: Marmerlook Tegel 60×120 Wit Glans CeraMarble Pat

Een mooie, rustige marmerlook tegel. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday