Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een natuurlijk, aards interieur met keramische tegels natuursteenlook

john

Alle stadsbewoners weten hoe belangrijk het verlaten van de stad soms is om rust te zoeken in de natuur. In deze hyper digitale, drukke wereld is het daarom misschien niet raar dat de invloed en het belang van de natuur weer voelbaar wordt in architectuur en interieur. “Terug naar de natuur” is niet alleen een trend, maar ook een beweging. Natuurlijk om de esthetiek, maar zeker ook om de positieve werking op het menselijk welzijn. Leven in een omgeving die meer verbinding geeft met de natuur is de perfecte manier om te ontstressen. Daarom laten we in dit artikel zien hoe u deze trend kunt laten terugkomen in uw eigen huis, in het speciaal met keramische tegels met natuursteenlook.

Terug naar de natuur met Biophilic design

De stijl die de focus op het teruggaan naar de natuur voorop stelt is Biophilic design. Deze stroming houdt zich bezig met interieur, architectuur en, heel belangrijk, duurzaamheid. Biophilic design gaat ervan uit dat mensen op biologische wijze verbonden zijn met de natuur. En dat deze verbinding ook nodig is om fysiek en geestelijk gezond te zijn. Door de natuur te verweven met de moderne gebouwen waarin we werken en wonen, is het zo mogelijk een betere habitat en leefwereld te creëren. 

keramische tegels natuursteenlook_cerados

Of dat nu met veel groene planten is die zorgen voor gezonde lucht, grote ramen om natuurlijk licht binnen te laten. Of natuurlijke materialen als hout en natuursteen onder uw voeten. Zo heeft u zelfs binnen de ervaring van het buitenleven. Een goede basis voor een ruimte die geïnspireerd is door Biophilic design is een vloer van natuursteen. Het natuurlijke effect van leisteen, marmer of terrazzo brengt uw woning rust en ontspanning. Om het nog duurzamer te maken kunt u dan ook kiezen voor keramische tegels met natuursteenlook.

keramische tegels natuursteenlook_cerados

Het natuurlijke effect van leisteen, marmer of terrazzo brengt uw woning rust en ontspanning. 

Klassiek en tijdloos natuursteen

Hoewel de Romeinse en Griekse oude marmeren steden de broedplaats waren voor de westerse filosofie, democratie en moderniteit, staat deze periode nu natuurlijk bekend als de Oudheid. De architectuurstijl, waarbij veelal natuursteen in verschillende vormen werd gebruikt, is hedendaags vooral een prachtige herinnering aan een cultuur die nog steeds voortleeft in onze eigen leefwereld. Marmer in het speciaal werd gekozen als symbool voor de rijkdom en welvaart van de gemeenschap en het land. Met het steen, diep in de groeven gewonnen, werden de meest prachtige gebouwen gemaakt. Het contrast tussen de gespecialiseerde ambacht en het natuurlijke materiaal zorgt voor een omgeving waarin we dichter bij de aarde staan. Maar ook in het middelpunt van de menselijke ontwikkeling. Natuursteen is hier bij voorbaat klassiek, maar zeker niet ouderwets. Maak uw vloer tijdloos met deze inspiratie, door gebruik van mozaïek, marmer of de modernere terrazzo stijl. Keramische tegels met natuursteenlook brengen de luxe sfeer van authentiek natuursteen. Maar dan wel met alle moderne praktische eigenschappen om een duurzame vloer te houden.

keramische tegels natuursteenlook_cerados

Maak uw vloer tijdloos door gebruik van mozaïek, marmer of de modernere terrazzo stijl. 

keramisch marmer_cerados

Keramische tegels met natuursteenlook hebben alle moderne praktische eigenschappen om een duurzame vloer te houden.

barsten in keramische tegels_cerados

Geef rust aan de ruimte met natuurlijke materialen, een natuurlijk palet met wit, beige en aardetinten en de focus op ambachtelijk gemaakte meubels

Landelijk met keramische tegels met natuursteenlook

Bent u ook vergeten wanneer u voor het laatst een koe in de wei heeft gezien? De landelijke stijl loopt geheel in stijl met het leven waarin u na het diner een ommetje in het bos zou gaan maken. Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om op het platteland te wonen of buiten de stad, maar we kunnen zeker de rust die deze interieurstijl geeft in onze woning halen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen, een natuurlijk palet met wit, beige en aardetinten en de focus op ambachtelijk gemaakte meubels. Een rustgevende sfeer met een tintje stoerheid, soberheid en warmte. Breng deze stijl in uw eigen ruimte door in plaats van een houten vloer te kiezen voor een meer unieke natuursteenvloer. Keramische tegels met natuursteenlook geven diepte en een wat meer robuuste look aan de woning en zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken. Ruikt u de zuurdesembrood al in de oven?

natuursteen-look-tegel-florence-3

Uitgelicht: Natuursteen look Tegel 30×60 Wit Florence

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. De charme van harsteen, marmer en beton komen samen in deze vloertegels.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday