Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een warme woonkamer met tegelvloer met houtlook en vloerverwarming

john

De woonkamer is dé plek in huis om lekker even tot rust te komen na een lange dag werk. Een knusse ruimte waar u samen met uw gezin kunt ontspannen in de avond. Een gezellige woonkamer die behaaglijkheid uitstraalt is dan perfect. Een goede basis hiervoor is een vloer met houtlook, die een natuurlijke warmte brengt aan de ruimte. Nog warmer wordt het met de optie om een vloerverwarming hieronder aan te leggen. Hieronder een aantal tips om mee te nemen bij het kiezen van een tegelvloer met houtlook met vloerverwarming.

Houten vloer

Vooral in de woonkamer zorgt een houten vloer voor een gezellige, lichte sfeer. Zo kunt u in alle rust uw krant lezen op die fijne stoel in het ochtendzonnetje. Een natuurlijk materiaal als hout brengt de rust van het buiten zijn naar binnen. En dat hoeft helemaal niet met de nadelen van echt hout. Echt hout kan namelijk slecht tegen vocht, is niet onderhoudsvriendelijk en kan snel vlekken. En dat kan ontzettend lastig zijn als je je kinderen gewoon lekker hun gang wilt laten gaan met spelen. En het kan niet alleen duur zijn om een vloer van echt hout aan te leggen maar ook om deze eventueel te repareren of te vervangen.

keramische tegels vloerverwarming_cerados
keramische tegels onderhouden_cerados

Vooral in de woonkamer zorgt een houten vloer voor een gezellige, lichte sfeer.

Keramische tegelvloer met houtlook

Een handigere keuze als u niet teveel bezig wilt zijn met het continue schoonmaken of onderhouden van de vloer is het aanleggen van een keramische vloer. En dit kan ook met dezelfde look als echt hout. Keramische vloertegels met houtlook zijn namelijk zo gemaakt dat ze niet te onderscheiden zijn van echt hout maar brengen volledig andere, handige eigenschappen met zich mee. Ze zijn bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk en blijven lang mooi omdat ze weinig slijten. Door moderne druktechnieken voelen deze tegels zelfs aan als echt hout. Er hoeft dus helemaal niet gekozen te worden tussen gebruiksvriendelijkheid en de uitstraling van echt hout met een keramische tegelvloer met houtlook. Een houten vloer in uw woonkamer kan makkelijk en sfeervol! Een andere keuze die u kunt maken met een vloer van keramische tegels is het aanleggen van vloerverwarming. Zeker in de winter zorgt dit voor een lekker warme woonkamer waar u samen met de kinderen kunt bankhangen. Zo straalt een stenen vloer met houtlook niet alleen warmte uit, maar is het ook nog eens echt warm onder de voeten.

houtlook vloertegels_cerados

De combinatie keramische tegels en vloerverwarming is zeer duurzaam

soorten keramische tegels_cerados

Een houtlook vloer past bij veel verschillende stijlen

keramische tegels woonkamer_cerados

Hout past ook mooi in de natuurtrend met veel planten in de woonkamer

Interieurstijlen

Een vloer met houtlook past bij veel verschillende stijlen. Denk aan een knusse landelijke stijl, of een minimalistische Scandinavische. Zelfs in een stoer industrieel interieur kan hout als natuurlijk materiaal zijn plek hebben. Een tegelvloer met houtlook is dus een goede basis voor veel uiteenlopende smaken. Handig als u bijvoorbeeld een stijl aan het kiezen bent met uw partner en het moeilijk is om iets te vinden dat bij u allebei in de smaak valt. Ook verandert u de inrichting makkelijk als u erop uitgekeken bent omdat een tegelvloer met houtlook bij zoveel verschillende looks past. Zo kunt u met andere meubels een compleet ander gevoel in de kamer creëren met dezelfde vloer.

Houtlook tegelvloer_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Licht Eiken Cosa

Een uitstekende optie voor een lichte houtlook vloer. Deze keramische vloertegels passen bij veel verschillende stijlen.

Experimenteren op een houtlook vloer

Omdat hout een neutrale uitstraling heeft combineert het uitermate goed met verschillende kleuren en materialen. Dat geeft u veel vrijheid om te experimenteren in uw interieur met muren, meubels en accessoires. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor contrast met licht hout op de vloer en een felgekleurde wand. Dat is zeker wat unieker dan de gebruikelijke donkere vloer met witte muren en geeft u de kans met kleur te spelen. Hout past ook mooi in de natuurtrend: laat bloem- en plantmotieven terugkomen in dessins op bijvoorbeeld kussens of plaids. Dit maakt de ruimte meteen een stuk vrolijker. Een donkere houtkleur voor uw vloer is ook een geweldige keuze voor de woonkamer. In combinatie met lichtgekleurde meubels krijgt de ruimte een prachtige klassieke uitstraling. Kortom, er zijn genoeg stijlen uit te proberen met een tegelvloer met houtlook.

Duurzaamheid

Een van de grootste interieurtrends die elk jaar terugkomt is duurzaamheid. Want vloerverwarming is natuurlijk een grote luxe, maar is het wel goed voor het milieu? Goed nieuws is dat het comfort van een vloerverwarming zeker samen kan gaan met milieubewustheid. Met het kiezen van de juiste vloer is het zelfs mogelijk om te besparen op energie. Keramische tegels zijn de ideale match voor vloerverwarming omdat het steen ontzettend goed warmte kan geleiden. Hiermee kunt u wel 20% besparen op uw energierekening. Radiatoren hoeven zo ook niet meer te storen in het interieur. Keramische tegels zelf zijn ook uitermate duurzaam. Ze zijn niet alleen slijtvast, maar gemaakt uit natuurlijk materiaal. Deze extra luxe is dus zelfs beter voor de planeet!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday