Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Badkamer verbouwen of opknappen?

john

Is uw badkamer niet meer naar uw zin en overweegt u de badkamer te verbouwen? Een badkamer verbouwen is veel werk, dus u vraagt zich wellicht af of een simpele opknapbeurt ook goed zou zijn. Als u het slim aanpakt kunt u met een opfrisbeurt ook al ver komen. In dit artikel leest u wat er komt kijken bij het verbouwen van de badkamer en krijgt u inspiratie voor het verfrissen van de ruimte.

Badkamer verbouwen: waar moet u aan denken?

Een badkamerrenovatie is veel werk. Het begint bij het in kaart brengen van uw wensen en behoeften. U kunt inspiratie opdoen in showrooms of op Pinterest. U moet nadenken over de indeling en welke elementen u in de badkamer wilt. Gaat u voor een bad of douche? Wat voor wastafelmeubel wilt u? Wilt u toilet op de badkamer en wat komt er op de muren? U moet kleuren kiezen en materialen.  Als u deze keuzes heeft gemaakt moet u het kostenplaatje opmaken: wat is uw budget en kunt u uw wensen en voorkeuren hiervan betalen? De kosten voor een nieuwe badkamer lopen gauw op: gemiddeld kost het bijna 10.000 euro. U doet er goed aan offertes op te vragen en met experts te spreken.  

houtlook badkamer inspiratie 4

Gaat u de verbouwing zelf doen of huurt u hier iemand voor in? Een aannemer kan voor meerprijs ook het slopen van de badkamer op zich nemen. Als u dit zelf wilt doen, onderschat dit dan niet, want dit is zwaar werk.  Al met al vraagt de verbouwing om het in de gaten houden van de uitgaven, goed plannen en de beste keuzes maken die bij u passen. Het resultaat mag er dan ook zijn: u heeft een badkamer naar uw zin en als u voor kwaliteitsmateriaal kiest en met vakmanschap uw nieuwe badkamer installeert kunt u er weer jaren tegen!

badkamer inspiratie

De kosten voor een nieuwe badkamer lopen gauw op: gemiddeld kost het bijna 10.000 euro.

De badkamer opknappen: hoe doet u dat?

Als u geen zin heeft in een volledige verbouwing, maar wel in vernieuwing in uw badkamer, kunt u kiezen voor een opknapbeurt. U kunt natuurlijk beginnen met het opknappen van uw badkamer door deze grondig te reinigen op de juiste wijze en met de juiste materialen. Vervolgens doen een schilderbeurt, nieuwe tegels of nieuwe kitranden wonderen. U kunt hiermee snel een nieuwe uitstraling creëren.  Eerst moet u een beeld hebben van de uitstraling die u voor uw badkamer wilt hebben. U kunt gaan voor een warme sfeer of wilt u liever een strakke, moderne uitstraling in uw badkamer? Door te kiezen voor bepaalde kleuren en materialen komt u heel ver. U kunt dit afmaken met mooie details, zoals een ronde spiegel, rieten mandjes, een plant of een andere kleur handdoeken.

badkamer
houtlook badkamer inspiratie 3
badkamer_Voorkom val partijen

Met tegels de badkamer een andere uitstraling geven

Een manier om gauw resultaat te zien wanneer u de badkamer vernieuwt is door deze (deels) opnieuw te laten betegelen. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe tegelvloer te plaatsen of nieuwe tegels op de muren te zetten.  Vind u dit nog iets te veel van het goede, dan kunt u ervoor kiezen gedeeltelijk nieuwe tegels te zetten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het opnieuw betegelen van de douchemuur of de muur achter het badkamermeubel. Let er wel op dat het bij het geheel van de badkamer blijft passen en het niet te druk wordt. Een wand anders betegelen is gedurfd, maar als u het goed aanpakt is dit het echt waard. U doorbreekt de huidige stijl van de ruimte en kunt hiermee een mooi accent creëren in de badkamer. Denkt u bijvoorbeeld aan een wand met gemengde gekleurde tegels of met een patroon. Of bijvoorbeeld aan een wand betegelen met mozaïektegels of hexagon tegels

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Een keuze maken

Wat u ook kiest, het belangrijkste is dat uw keuze past bij uw stijl en smaak, uw budget en het gebruik. Dit is heel persoonlijk. Gelukkig hebben wij wel een aantal tips voor u voor het kiezen van de juiste tegel voor uw badkamer en vindt u op onze website de trends op gebied van badkamertegels. Stel ook eens uw vraag aan een van ze onze experts! We geven u graag vrijblijvend advies.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday