Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een authentieke vloer met keramische tegels leisteen look

john

Zou u graag natuursteen leggen op uw vloer, maar bent u benieuwd wat voor andere opties er zijn naast het veelgebruikte marmer? Een vloer van leisteen is misschien minder voor de hand liggend maar ontzettend mooi in zijn robuustheid. Met leisteen haalt u die aardse sfeer van ruwe rotsen in huis, mooi voor een interieur geïnspireerd door de natuur. Maar het past ook juist ontzettend goed in een industriële setting, met een focus op natuurlijke materialen. Welke stijl ook bij u past, met keramische tegels met leisteen look creëert u een authentieke vloer.

De stoerheid van een leisteen vloer

Leisteen heeft de look van grove rotsen, als gesteente dat volledig door de natuur is gevormd. Oorspronkelijk leisteen wordt gevormd uit gestold magma of uit aardlagen die in de loop der eeuwen onder hoge druk zijn versteend. Dat geeft het een ruige sfeer, voor een prachtige aardse look. 

Keramische tegels met leisteen look zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtinten, zoals bruin, beige, grijs, zwart, groen en okergeel. Dit past prachtig bij een variëteit aan verschillende stijlen, maar is misschien wel extra mooi wanneer u die ruigheid accentueert. Dit kan bijvoorbeeld mooi met een stoerdere interieurstijl zoals industrialisme. Combineer het met diepe kleuren en natuurlijke materialen, zoals kastanjebruin hout, grijs metaal, leer en glaswerk. 

keramische tegel leisteen look_cerados
keramische tegel leisteen look_cerados

Een keramische tegel met leisteen look is niet van echt leisteen te onderscheiden, in textuur en kleur.

Spelen met contrast

Hoewel het prachtig is om in te spelen op dat effect van rauwe natuur van de leisteen look, is het juist ook ontzettend leuk en creatief om het te combineren met contrasten. Gebruik bijvoorbeeld zachte texturen en materialen in accessoires en meubels, zoals een bank van grijs wol en zachte lichte houten tafel stoelen. Richting een Scandinavisch interieur kan de natuurlijke uitstraling van leisteen een mooie toevoeging zijn aan een natuurlijk, neutraal en rustig interieur. U kunt ook ervoor kiezen om de ruwheid van leisteen met een glazuurlaag te combineren voor een glanzende vloer met leisteen look. Met een frisse witte muur en neutrale vloer als basis kunt u een paar knalkleuren introduceren die het geheel wat vrolijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een aantal primaire kleuren, een rode stellingkast van metaal volgens de stijl van het Bauhaus. Of juist een palet van pastelkleuren, met een oudroze fauteuil of doorschijnende gordijnen in mint. 

keramische tegel leisteen look_cerados

Leisteen is ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtinten, zoals bruin, beige, grijs, zwart, groen en okergeel.

keramische tegel leisteen look_cerados

Combineer het ruige van leisteen met contrasten, zoals zachte texturen en frisse kleuren.

keramische tegel leisteen look_cerados

Echt steen zorgt voor een koude vloer, maar keramiek heeft dit nadeel niet en is ook goed te combineren met vloerverwarming.

Praktische voordelen van keramische tegels met leisteen look

Omdat steen redelijk koel blijft over de jaargetijden kan het ontzettend fijn zijn een stenen vloer te hebben in een warmer klimaat, maar hoe zit het met ons kikkerlandje? In koudere klimaten kan het juist oncomfortabel zijn om een vloer van echt leisteen te leggen. Ook is echt steen kwetsbaar voor water en kan het in contact met water snel vlekken en slijten. Dan is kan een stenen vloer ook nog eens gevaarlijk zijn, bij valpartijen is het een stuk harder vallen dan op een houten vloer. Over het algemeen neemt een echte stenen vloer redelijk wat tijd in beslag in onderhoud, en daarom kan het juist een duurzaam idee zijn een vloer van keramische tegels met leisteen look te nemen. Keramiek is slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en blijft lang mooi. En ze worden tegenwoordig zo gemaakt dat een tegel met leisteen look niet van echt leisteen te onderscheiden is, in textuur en kleur. Ook is een keramische vloer goed te combineren met vloerverwarming, en dat scheelt in energieverbruik.

hardsteen look tegels

Uitgelicht: Hardsteen look Tegel 80×80 Zwart Cerastone Belgica

Een mooie levendige keramische tegel met een natuurlijke hardsteen look.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday