Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een keramische visgraat vloer in uw woonkamer

john

Het is zover, u heeft na lang overwegen eindelijk uw keuze gemaakt over de tegels die u wilt hebben in uw woonkamer. Nu verder naar de muren, of misschien alvast bedenken wat voor meubels mooi op de vloer uitkomen? Maar niet te snel, er moet ook nog worden nagedacht over het legpatroon van de tegels. Het ene patroon zorgt namelijk voor een compleet andere sfeer in de kamer dan het andere. Kiest u voor een diagonaal verband, halfsteensverband, een romaans verband, een blokverband of de klassieker: visgraat! Lees hieronder een aantal tips bij het leggen van een keramische visgraat vloer.

Visgraat: de klassieker onder de patronen

Zelfs al heeft u bedacht welke tegels u kiest voor uw vloer, dan is nog de vraag hoe deze moeten worden aangelegd. Er zijn ontzettend veel patronen waarin de tegels kunnen worden geïnstalleerd, elk met een ander effect en gevoel. Neem bijvoorbeeld het diagonaal verband. Deze laat de kamer groter lijken, perfect als u midden in de stad woont en moet werken met niet al te veel ruimte. Dan is er ook nog het halfsteensverband, een populaire stijl die dus precies op metselwerk lijkt en vooral mooi is met rechthoekige tegels. Romaans verband gebruikt verschillende formaten tegels. Een beetje een legpuzzel, maar het heeft een prachtig effect. 

keramische visgraat vloer 5_cerados

Maar dan de echte klassieker onder de patronen: visgraat! Hierbij liggen de planken schuin naast elkaar en vormen zo een zigzagpatroon. Dit motief wordt voornamelijk toegepast op hout, en geeft bovenal een speels effect op de ruimte. Hoewel visgraat vroeger nog prijzig en moeilijk te leggen was en dus vooral in mooie oude herenhuizen aan werd gelegd, is het nu veel toegankelijker en gebruikelijker. Niet meer zo exclusief, maar het heeft niets aan stijl verloren en geeft iedere ruimte nog altijd een luxe gevoel. 

keramische tegels woonkamer_cerados

Een visgraat vloer geeft elke ruimte een speels en luxe gevoel.

Een keramische visgraat vloer

De reden dat de visgraat vloer nog zo exclusief was in vroegere tijden komt door de hoge kosten die verbonden zijn aan het leggen van zo’n vloer. Het is namelijk ontzettend arbeidsintensief. Een klassieke eikenhouten vloer kan al snel zo’n 120 euro per vierkante meter kosten. Een keramische visgraat vloer is dan zeker meer betaalbaar. Ook zijn keramische vloertegels met houtlook duurzamer, slijtvast en makkelijk schoon te maken. Zo hoeft een visgraat look zeker niet duur te zijn. Voor een tegelvloer met visgraat motief passen kortere tegels het beste. De prijs van een houtlook tegel hangt ook af van de lengte van de tegel. Kortere tegels zijn dan ook nog eens voordeliger, omdat ze goedkoper te produceren zijn. Een keramische visgraat vloer is mooi in verschillende kleuren. Een donkere houtkleur in bruin kan een rustieke uitstraling geven aan uw woonkamer. Een zwarte visgraat vloer geeft het geheel een klassieke smaak mee. Een lichte houtkleur brengt romantiek en rust met zich mee. Zo is er voor ieder een visgraat vloer die past.

Zijn keramische tegels hittebestendig_cerados

Het leggen van een visgraat vloer is een stuk toegankelijker nu dan vroeger

Kwaliteitsverschil keramische tegels_cerados

Een visgraat vloer zorgt voor een speels effect in de ruimte

keramische tegels woonkamer_cerados

Een visgraat vloer met houtlook is niet meer zo exclusief maar geeft nog altijd een luxe sfeer

Combinaties met een visgraat vloer

Een vloer is zeker niet saai met een visgraatmotief: het speelse en dynamische effect leukt elke ruimte meteen op. Ook passen er veel stijlen bij. Neem bijvoorbeeld een moderne woonkamer. Misschien denkt u dat deze toch een beetje eentonig wordt omdat er vooral neutrale kleuren en strakke lijnen worden gebruikt en zoekt u een manier om hem spannender te maken. Een keramische visgraat vloer geeft de kamer ontzettend veel karakter en is toch tijdloos. Een minimalistische Scandinavische sfeer past er ook erg goed bij. De rustige, frisse kleuren contrasteren mooi met de levendige, drukke visgraatvloer. Een retro interieur is natuurlijk ook snel te linken aan zo’n klassiek motief. Kies dan voor een donkerdere houtkleur en combineer dit met kleuren als okergeel, smaragdgroen, roestrood en donkerbruin. Een woonkamer kan een extra chique look krijgen door uw visgraat vloer glanzend te maken. Maar ook een moderne stijl kan goed contrasteren met het nostalgische visgraat motief. Ook in een industrieel interieur combineren materialen als staal bijzonder goed met iets natuurlijks als een houten vloer.

Houtlook tegelvloer_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Licht Eiken Cosa

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Perfect voor een visgraat vloer in uw woonkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday