Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Tegels: legpatronen

john

Tegels worden vaak naast recht naast elkaar gelegd, vooral bij de vierkante tegels, maar er zijn nog veel meer legpatronen. Met een bepaald legpatroon kun je je ruimte langer of breder laten lijken.

Diagonaal verband

Met dit patroon kun je een ruimte groter laten lijken of hoger bij gebruik op de wand.

Halfsteensverband

Halfsteenverband is eigenlijk een van de meeste gebruikte legverbanden voor tegels. Vooral bij rechthoekige tegels en keramisch parket is dit erg mooi. Halfsteenverband wordt ook wel metselverband genoemd, omdat bij metstelen de stenen ook op dezelfde manier worden gelegd.

schuine patroon
Kwaliteitsverschil keramische tegels_cerados

Visgraat wordt hoofdzakelijk toegepast bij houtlook tegels

Visgraat

Visgraat wordt hoofdzakelijk toegepast bij houtlook tegels. Dit verband geeft een speels effect en komt het beste tot zijn recht met langwerpige smalle tegels.

romaans_tegelpatroon
blokverband_tegelpatroon
hongaarse punt keramisch parket_cerados

Romaans verband

Bij romaans verband worden meerder formaten tegels gebruikt. Meestal betreft het hier twee formaten vierkante tegels en een of twee formaten rechthoekige tegels die zo worden gelegd dat alles elke keer aansluit in het grote geheel.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Blokverband

Dit is een legpatroon wat eigenlijk voornamelijk in de sierbestrating voor tuinen en terrassen wordt gebruikt. Heel af en toe zien we het terug in een woning of bedrijfobject, maar dan is het meestal geprint op een decortegel.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday