Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Waarom de winnende keuze? Keramische tegels eigenschappen

john

Keramiek is hedendaags een populaire keuze voor de vloer, maar waarom is het zo’n goede keuze? Een authentieke vloer is immers misschien origineler, “the real deal”. Maar de vraag is of dat tegenwoordig nog wel per se belangrijker is dan andere zaken. Is het namelijk wel zo duurzaam als u kwetsbaarder materiaal als hout of natuursteen kiest voor uw vloer? En sommige materialen zijn tegenwoordig lastiger te krijgen, dus schiet de prijs omhoog. Misschien laat u zich niet graag tegenhouden door dit soort beren op de weg, maar er is een optie die dit soort problemen voorkomt en toch de look geeft die u voor ogen heeft voor het interieur. Wat zijn de eigenschappen van keramische tegels die het zo’n praktische, duurzame keuze maken? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Duurzaam en stressvrij

Een van de meest belangrijke eigenschappen van keramische tegels is de hoge mate van duurzaamheid die deze tegels hebben. Bepaalde materialen, zoals echt natuursteen of hout, zijn redelijk kwetsbaar voor verschillende omstandigheden zoals vocht, morsen, en vuil. Er wordt zelfs gezegd dat een echte marmeren vloer eigenlijk maar hooguit een jaar mooi blijft. Zo’n vloer is daarom niet echt aan te raden, vooral als u eventueel kinderen of huisdieren heeft. 

Maar ook als u gewoon voluit wilt leven in uw ruimte, en niet telkens in de schrik hoeft te raken wanneer iemand morst met een glas rode wijn. Keramiek is ontzettend goed bestand tegen vuil en vocht, gemakkelijk schoon te maken en slijtvast. Met dit gemakkelijke onderhoud blijft een vloer van keramiek lang goed en hoeft u zeker niet snel de vloer te vervangen of te repareren.

keramische tegels eigenschappen_cerados
keramische tegels eigenschappen_cerados

Een van de meest belangrijke eigenschappen van keramische tegels is de hoge mate van duurzaamheid die deze tegels hebben.

Praktisch en luxe

Naast dat keramiek praktisch een weerbare vloer maakt, werkt het ook ontzettend goed met vloerverwarming. Vloerverwarming wordt steeds populairder, en zeker voor goede redenen. Niet alleen is het een fijne luxe om te hebben, zeker in een land als Nederland waarin we meer frisse maanden dan warme maanden hebben. Maar het is ook nog eens goed voor het milieu, omdat vloerverwarming meer rendabel is dan radiatoren. Het kost minder energie voor hetzelfde effect, en dat scheelt ook nog eens in de portemonnee. Omdat een van de eigenschappen van keramische tegels is dat het warmte goed geleidt, is het een duurzame optie om vloerverwarming met keramiek te leggen.

keramische tegels eigenschappen_cerados

Keramische tegels geleiden warmte goed, waardoor het een duurzame optie is om vloerverwarming aan te leggen.

keramische tegels eigenschappen_cerados

Keramiek is in verschillende formaten te krijgen, voor verschillende legpatronen zoals een klassieke visgraat vloer of een combinatie die uw ruimte optisch groter maakt.

keramische tegels eigenschappen_cerados

Er zijn ontelbaar veel soorten keramiek: van natuursteen, waaronder marmer en leisteen, verschillende houtsoorten, beton, bijzondere opties als terrazzo, mozaïek en Portugese tegels, tot metaal looks.

Ontelbaar veel soorten

Een ander, enorm voordeel is dat keramiek in ongelofelijk veel soorten, formaten, texturen en kleuren te verkrijgen is. Van natuursteen, waaronder marmer en leisteen, verschillende houtsoorten, beton, bijzondere opties als terrazzo, mozaïek en Portugese tegels, tot metaal looks. Tegenwoordig wordt keramiek zo gemaakt dat het niet van ‘echt’ te onderscheiden is, zelfs in textuur. En alles in verschillende formaten, voor verschillende legpatronen zoals een klassieke visgraat vloer of een combinatie die uw ruimte optisch groter maakt. Dan zijn er ook nog de keuzes hoe ruw u de tegels wilt hebben en of u een glazuur laag toe laat brengen of niet. Met al deze opties kunt u precies de vloer leggen voor de sfeer en het interieur dat u voor ogen heeft. Kiest u voor een chique geglazuurde wit marmeren vloer voor die klassieke, moderne woonkamer die u al jaren wilt? Of wilt u ontzettend graag een houten vloer in de badkamer, om een echt natuurlijk en rustgevend effect te geven? Met keramische tegels is het gemakkelijk elke stijl op een duurzame en gemakkelijke manier te leggen.

isla-oxide-metallook-tegels-1.jpg

Uitgelicht: Metallook Tegel 60×60 Grijs Macerata

Een industriële tegel met een combinatie van beton en metallook.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?