Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Warm slapen met keramische tegels slaapkamer

john

Met een zucht verandert de zomer in herfst en gaan we alweer richting de wintermaanden. De koudste periode van het jaar kan onguur zijn, maar met goede voorbereidingen kan het ook juist de gezelligste tijd zijn om thuis door te brengen met uw gezin. En daarbij is comfort en warmte in de slaapkamer essentieel. Met een goede slaap krijgt u weer genoeg energie om door te gaan met die spontane winterdipjes. Een handige keuze is dan ook om keramische tegels in de slaapkamer te leggen. Deze zijn perfect te combineren met een vloerverwarming en hebben ontzettend veel andere praktische eigenschappen.

Een warme ruimte met keramische tegels

Wanneer de wintermaanden eraan komen is het een fijn idee om alvast te testen of de verwarming goed werkt. We verwisselen onze zomergarderobe voor wollen truien in de kast. Sommigen zoeken de kou juist op met het plannen van een skitrip. Wat uw rituelen ook zijn in voorbereiding op de koudere maanden, we hebben allemaal een wens voor rust, comfort en warmte in onze woning. Iets dat bij ieders idee over een comfortabele woning past is het hebben van praktische warmte in de vorm van vloerverwarming, zeker in de slaapkamer. 

keramische tegels slaapkamer_cerados

En dat is niet alleen maar luxe: met vloerverwarming kan u uw oude radiatoren weghalen voor meer ruimte en spaart u op elektriciteit omdat vloerverwarming minder energie verbruikt voor hetzelfde effect. Naast een comfortabele keuze is het daarom ook zeker een duurzame keuze. De keuze voor een vloer heeft daar ook effect op, omdat sommig materiaal meer isolatie geeft of warmte anders geleidt. Keramische tegels in de slaapkamer zijn een uitstekende keuze omdat deze warmte ontzettend goed geleiden.

keramische tegels slaapkamer_cerados

Naast een comfortabele keuze is vloerverwarming ook zeker een duurzame keuze.

Rustgevende interieurstijlen

Warmte qua temperatuur is ontzettend fijn om comfortabel te worden, maar een passende inrichting is ook essentieel voor een kalmerende sfeer in de slaapkamer. Komt u het beste tot rust in een minimalistische sfeer? Denk er dan bijvoorbeeld aan om de strakke moderne meubels te combineren met accessoires in natuurlijke stoffen, zoals wol en katoen. Een prachtige Scandinavische plaid op de leren bank, of een nieuw, wollen kleed in uw slaapkamer. Dat kan creatief, zoals de stijlvolle en kleurrijke Berberkleden, of neutraal voor rust aan het oog met kleuren als grijs, blauw en groen. Onzichtbare opbergruimte zoals een ingebouwde kast helpen om de leefruimte rustiger te maken en zorgt voor minder overprikkeling. Kies dan ook neutrale kleuren voor de keramische tegels in de slaapkamer.

keramische tegels slaapkamer_cerados

Een passende inrichting is ook essentieel voor een kalmerende sfeer in de slaapkamer.

AM-LEGNO-4-7.jpg

Veel groen in uw slaapkamer in de vorm van planten zorgt  voor een natuurlijke rust en zuurstofrijke lucht volgens de methode van Biophilic Design

keramische tegels slaapkamer_cerados

Met vloerverwarming spaart u op elektriciteit omdat vloerverwarming minder energie verbruikt voor hetzelfde effect.

Eclectisch met keramische tegels slaapkamer

Maar als u liever een levendige maximalist dan een minimalist bent hoeft dat helemaal niet tot een te chaotische leefruimte te leiden. Denk aan warme kleuren, objecten of meubels waar u goede herinneringen aan heeft, karaktervolle vintage aankopen of prachtige kunst aan de muur. Landelijke, cottagecore interieuren doen denken aan meer simpele tijden en een langzamer leven. Veel groen in uw slaapkamer in de vorm van planten en een vers boeket bloemen van de markt zorgen voor een natuurlijke rust en zuurstofrijke lucht volgens de methode van Biophilic Design. Het beste nieuws is dat keramische tegels in de slaapkamer in allerlei verschillende bijpassende stijlen komen. Waar heeft u behoefte aan, en wat doet u goed?

keramische tegels slaapkamer_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 30×120 Licht Eiken Cerawood

Een prachtige houtlook tegel geïnspireerd door natuurlijk eiken. Deze keramische houtlook tegels zijn te gebruiken in elke ruimte.

Keramische tegels in de slaapkamer

Het kiezen voor keramische tegels in de slaapkamer heeft nog meer voordelen die ze een goede keuze maken. Praktisch én esthetisch. Naast dat keramisch parket ontzettend goed werkt met vloerverwarming zijn er nog vele andere redenen dat het een handige keuze is. Keramische tegels zijn namelijk slijtvast, gemakkelijk in onderhoud en schoonmaak en komen in ontelbaar verschillende kleuren, formaten en stijlen. Er zit dus zeker iets bij dat helemaal past bij uw beeld van uw ideale slaapkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?