Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Afstemmen van tegels op meubilair

john

Met uw tegelkeuze heeft u direct effect op de uiterlijke sfeer van uw woonruimte. Samen met de wanden beslaat de vloer een groot oppervlakte en is de basis van uw interieur. Wellicht heeft u al meubels en moet de vloer erbij matchen, maar het kan ook zijn dat u met een schone lei begint of iets er tussenin. Waar u op moet letten in het afstemmen van tegels op meubilair, leest u in dit artikel.

De functie van de ruimte

Verschillende factoren zijn van belang om mee te nemen in het overzicht aan eisen waar de ruimte aan moet voldoen. Wat hierbij meespeelt is de oppervlakte die u tot uw beschikking heeft en de functie ervan. Is voor u de ruimte om te slapen, relaxen, vrienden te ontvangen of om te werken? Spelen de kinderen er? Wilt u met goed licht kunnen lezen, schilderen of heeft u behoefte aan veel bergruimte? U heeft een idee van welk meubilair u in de ruimte gaat zetten.

De indeling van de ruimte

Afhankelijk van welk meubilair u in de woonruimte gaat zetten kiest u ook een indeling. Alle activiteiten hebben een plek nodig in de kamer. Hiervoor moet u wellicht even puzzelen. Vergeet hierbij niet te denken aan uw lichtpunten in huis. U heeft werklicht nodig, maar ook sfeerlicht. Wat zijn donkere hoeken en hoe komen de lampen het beste uit ten opzichte van de ramen?

studeer kamer_kamers
supergres-remake-3

Belangrijk om hierbij ook in het oog te houden zijn de materialen die u kiest, denk hierbij kiest en het juiste kleurenpalet.

Uw (gewenste) interieurstijl

Daarnaast heeft u mogelijk al een eigen interieurstijl met uw huidige meubels, maar het kan ook zijn dat u een andere stijl wenst. Het is ook heel goed mogelijk stijlen te combineren, zoals Scandinavisch en minimalistisch; of modern en klassiek. Afhankelijk van uw stijl kiest u een bijpassende tegelvloer en koopt u eventueel bijpassende meubels. Belangrijk om hierbij ook in het oog te houden zijn de materialen die u kiest, denk hierbij kiest en het juiste kleurenpalet. Zo kunnen textiel, hout, metaal, beton, rotan of RVS in uw meubilair in combinatie met de juiste vloer een verrassend sfeervol effect hebben.

Welk meubilair past bij welke tegel?

Het belangrijkste in het afstemmen van tegels en meubels is dat u zorgt voor een verbindende factor in uw interieur, zoals een kleur of materiaal. Laat deze kleur of dit materiaal op verschillende plaatsen terugkomen om samenhang in uw interieur te creëren. Om aan te geven welk meubilair goed combineert met verschillende tegels vindt u hier een aantal inspirerende voorbeelden.

Witte tegels of een lichte vloer

Bij witte tegels komt de nadruk meer op uw meubilair en decoratie te liggen. Een witte vloer oogt namelijk rustig en ruimtelijk. Combineert u de witte vloer met lichte meubels creëert u een nog ruimtelijker effect. Een prachtige combinatie is een witte vloer combineren met houten meubilair. Dit frist het hout meteen op. Witte keramische tegels zijn verkrijgbaar met beton-, natuursteen-, marmer-, leisteen– en houtlook. Met een lichte vloer in het algemeen kunt eindeloos variëren in meubilair. Een lichte vloer is neutraal en u kunt daarom gemakkelijk een wand in een leuke kleur verven of gaan voor uitgesproken meubels. Een lichte vloer past bijvoorbeeld bij een Scandinavisch interieur. Vanwege de vele donkere uren bij onze noorderburen is licht erg belangrijk in deze woonstijl. Combineert u de lichte vloer met lichte meubels creëert u een nog ruimtelijker effect.

supergres-all-over-3
durstone-l-heritage
refin-mansion-4

Zwarte tegels

Wanneer u kiest voor een zwarte tegels kunt u deze prachtig combineren met witte meubels. Dit geeft een chique uitstraling. Een zwarte vloer is overigens makkelijk te combineren met alle materialen en kleuren, waardoor u gemakkelijk ook nog eens van woonstijl kunt switchen.

Tegels met houtlook

Bij het kiezen van de juiste tegels bij uw meubilair moet u denken in contrasten. Wanneer de vloer een andere kleur heeft dan uw meubels, komen deze beide beter tot hun recht. Bij hout kunt u kiezen voor een andere houttint op de vloer en van uw meubels. Het prettige aan hout op de vloer is dat dit tijdloos is en te combineren is met vrijwel elke woonstijl. Bij deze contrastkleuren is wel van belang dat u een verbindende factor creëert, zoals een kleur of materiaal. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een vloerkleed met uw gordijnen matchen. Wanneer u een houtlook tegelvloer heeft en ook houten meubels, is het vooral belangrijk de eenheid te creëren door de nerven van het hout in dezelfde richting te zetten.

Groot formaat tegels in een kleur

Groot formaat tegels in een kleur zorgen voor eenheid en eenvoud in de kamer. Dit maakt dat u gemakkelijk uw woonstijl kunt aanpassen of uw accessoires kunt wisselen. Grote tegels in een kleur kunt u bijna altijd combineren met houten meubilair en grijstinten. De strakke vloer past zowel bij een industriële, minimalistische of moderne interieurstijl. Combineer deze groot formaat tegels in een lichte kleur met een antraciet wand en rotan manden en houten meubels voor een neutrale, tijdloze look.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Afstemmen van tegels op uw unieke interieurstijl

Dat doet u natuurlijk met de juiste vloer. Best u op zoek naar een rustige, stijlvolle thuisbasis of juist naar een eclectische, energieke uitstraling? Met de juiste combinatie van tegels en meubels is dit mogelijk. Komt u er zelf niet uit? Loop gerust naar binnen in onze showroom en dan nemen we samen uw wensen en vragen door.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?