Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Badkamer Kleuren van 2021

john

De kleuren die we om ons heen zien, hebben grote invloed op hoe we ons voelen. Hiermee houden we dan ook rekening bij het inrichten van de verschillende kamers in huis. De badkamer vormt hierop uiteraard geen uitzondering. Om de dagelijkse badkamer ervaring zo plezierig mogelijk te maken, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Wij hebben voor u gekeken wat de nieuwste trends zijn op het gebied van kleuren in de badkamer. In deze blog nemen we ze met u door.

Aardetinten

Wat we als eerst zien, is dat er veel gebruik wordt gemaakt van aardetinten. Denk hierbij aan kleuren als bruin, beige en grijs, maar bijvoorbeeld ook aan lichtgroen. Deze kleuren geven uw badkamer een warme en natuurlijke uitstraling. Zeker wanneer u ze combineert met de natuurlijke materialen waar we in onze vorige blog over schreven.

Natuurlijke materialen en kleuren maken dat de badkamer rust uitstraalt en zorgen dan ook voor een uiterst ontspannen gevoel. U kunt de aardetinten terug laten komen op de vloer en op de wand, maar u kunt ook kiezen voor mooie accessoires in aardetinten.

piemme-claymood-badkamertegels.jpg
pexels-photo-3315291 Parket badkamer

U kunt de aardetinten terug laten komen op de vloer en op de wand, maar u kunt ook kiezen voor mooie accessoires in aardetinten.

Zwart

Wilt u uw badkamer een meer elegante en strakke uitstraling geven, durf dan eens voor zwart te gaan. Gecombineerd met goud of koperkleurige kranen en accessoires geeft deze kleur uw badkamer een luxueuze ambiance. Zwart kan bovendien perfect gecombineerd worden met verschillende soorten marmer.

Zo kunt u natuurlijk kiezen voor zwart in combinatie met donker marmer. Maar juist ook de combinatie met wit marmer is perfect om het donkere van het zwart te compenseren. Zeker wanneer u een niet al te grote ruimte heeft, adviseren wij om naast zwart ook lichte kleuren te gebruiken. Deze zorgen voor een meer ruimtelijke uitstraling en weerkaatsen meer licht.

casa-dolce-casa-urban-style-badkamertegels-1.jpg

De warme aardetint tegels geven deze ruimte een gevoel van rust.

badkamer inspirate

De zwarte tegels creëren samen een contrast met het witte sanitair. Dit zorgt voor een elegante sfeer in de badkamer.

keramische tegels onderhouden_cerados

Door het plaatsen van planten in uw badkamer haalt u de natuur verder binnen in uw huishouden.

Groen

Een trend die naar ons idee past in elke badkamerstijl: groen. En wel in de vorm van planten. Planten in een ruimte zijn niet alleen heel gezond, maar fleuren de boel ook nog eens enorm op. Omdat de badkamer over het algemeen een vochtige plek is, is niet elke plantensoort geschikt voor in de badkamer. Let hier dus op bij het kiezen van uw planten. Planten die prima geschikt zijn voor de badkamer, zijn onder andere de aloë vera plant, de graslelie en de scindapsus. Uiteraard zijn dit niet de enige geschikte plantensoorten. Google er vooral eens naar of vraag het na bij een tuincentrum.

Heeft u een badkamer waar geen natuurlijk licht naar binnen valt, omdat er geen ramen aanwezig zijn? Dan kunt u wellicht het beste kiezen voor een kunstplant. Deze zijn tegenwoordig nauwelijks van echt te onderscheiden. Ze zijn bovendien vrij van onderhoud en dus ook uitermate geschikt voor degenen onder ons met een drukke agenda.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Dat was zo maar even een korte greep uit de nieuwste kleurentrends. We hopen dat u met deze info wat inspiratie hebt gekregen voor de inrichting van uw nieuwe badkamer. Lees ook hier onze blog over de nieuwste badkamertrends voor meer inspiratie op het gebied van materialen, tegelpatronen en het gebruik van licht. Vanzelfsprekend denken wij ook graag met u mee bij het inrichten van uw badkamer. Kom vooral eens langs en laat u verder inspireren.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday