Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische tegels in de woonkamer, Wat zijn de voordelen?

john

Er zijn zoveel type vloeren te kiezen, erg fijn maar ook lastig. Verschillende materialen hebben namelijk ook verschillende voor- en nadelen. Misschien wilt u een houten vloer, maar ook vloerverwarming, en dat gaat dikwijls moeilijk samen. Of zoekt u liever een vloer die makkelijk schoon te maken is met spelende kinderen in de woonkamer. Keramische tegels zijn dan altijd een handige keuze: ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en kunnen in al uw favoriete looks geleverd worden. Lees in dit artikel wat meer over de voordelen van keramische tegels in de woonkamer.

Wat zijn keramische tegels?

Bij de keuze voor een vloer voor uw woonkamer zijn er veel overwegingen te maken. Want wat zou een goede look zijn voor het interieur dat u wilt, en is het wel bestand tegen eventueel gemorste koffie en hoe is de prijs? Misschien loopt u tegen nadelen aan die het moeilijk maken een bepaald materiaal te kiezen terwijl u toch wel heel graag die look wilt voor uw ruimte. Keramische tegels in de woonkamer bieden dan een uitkomst: met alle voordelen van keramiek, maar ook de look van het ‘echte’. 

keramische tegel terrazzo look_cerados

Keramische tegels worden gemaakt door klei te bakken en uit te harden. Daarna worden ze voorzien van een glazuurlaag. Hierdoor hebben ze verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld echt hout of beton. Een keramische parketvloer is bijvoorbeeld waterbestendig en kan dus ook makkelijk in de badkamer of keuken worden gelegd. Indien u wellicht een woonkamer en keuken in één heeft is het dus helemaal niet vergezocht om dan voor een houtlook te kiezen.

keramische tegels woonkamer_cerados

Keramische tegels in de woonkamer bieden alle voordelen van keramiek, maar ook de look van het ‘echte’. 

Veel keuze bij keramische tegels in de woonkamer

Een ander voordeel van keramische tegels in de woonkamer is dat er uit ontzettend veel verschillende looks te kiezen valt. Kiest u een lichte houtlook vloer voor uw Scandinavische interieur? Keramische tegels met houtlook kunnen ook in visgraat motief worden gelegd voor een klassiek en speels effect. U kunt ook kiezen voor luxe natuursteen, zoals marmer. Zo maakt u van uw woonkamer een chique ruimte met frisse tinten. Een andere optie is beton, voor een industriële of moderne stijl, met stoere robuuste meubels en ruwe materialen. U kunt dan ook kiezen voor grote tegels, zo lijkt de vloer nog meer op echt beton. Met keramische tegels heeft u dezelfde look, maar mét de voordelen en zonder alle nadelen.

keramische tegels woonkamer_cerados

Echt hout geleidt warmte bijvoorbeeld niet goed door het isolerende materiaal. Keramische tegels geleiden warmte juist goed.

keramische tegels woonkamer_cerados

Keramische tegels met houtlook kunnen ook in visgraat motief worden gelegd voor een klassiek en speels effect.

keramische tegels woonkamer_cerados

Keramische tegels zijn over het algemeen duurzamer dan andere materialen omdat ze lang mooi blijven en onderhoudsvriendelijk zijn.

Duurzaamheid

Keramische tegels zijn over het algemeen duurzamer dan andere materialen omdat ze lang mooi blijven en onderhoudsvriendelijk zijn. In vergelijking kan echt hout bijvoorbeeld slecht tegen vocht, vlekt het makkelijk en kan het sterk verkleuren wanneer er zonlicht op valt. Het grootste nadeel van beton is het risico op scheurtjes, omdat het een geheel is. Ook is beton bijzonder kwetsbaar voor vetten en zuren. Natuursteen is mooi, maar ook niet altijd handig. Het materiaal is poreus en breekbaar, en verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen lelijke vlekken achterlaten. En allen zijn ze dikwijls lastig schoonmaken, zeker met kinderen of huisdieren in huis. Omdat keramische tegels in de woonkamer lang goed blijven hoeven ze minder snel vervangen te worden, en dat is ontzettend goed voor het milieu. Ze zijn namelijk slijt- en krasvast, waterafstotend, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Betonlook vloertegel grijs Padua in woonkamer

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Grijs Padua

Een keramische betonlook tegels met een verweerde uitstraling. Krassen alsof getekend door de tijd kenmerken deze tegels.

Vloerverwarming

Nog een voordeel is dat een keramische tegels in de woonkamer perfect te combineren is met vloerverwarming. Met andere soort vloeren kan dit nog wel lastig zijn. Echt hout geleidt warmte bijvoorbeeld niet goed door het isolerende materiaal. Keramische tegels bieden daarentegen een goede weerstand tegen hitte en geleiden warmte dus ook goed, zonder enige nadelen. U kunt zo tot wel 20% besparen op uw energierekening, dat is ook nog eens goed voor het milieu. Vloerverwarming is namelijk efficiënter met het warm houden van een kamer dan radiators. Radiators kunnen ook nog wel eens dwars zitten in de inrichting: met vloerverwarming kunt u ze weghalen voor meer ruimte.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday