Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Inspiratie uit Venetië met keramische tegel terrazzo look

john

Bent u al in Venetië geweest of staat deze prachtige stad nog op uw bucket list? Er is geen andere stad waar zoveel iconische beroemdheden hun hart verloren, van Hemingway tot Charlie Chaplin en Andy Warhol. Maar Venetië staat natuurlijk allereerst bekend om haar architectuur, en de rijkdom van de paleizen en pleinen. Naast het bekende mozaïek en murano glas is Venetië de broedplaats voor de terrazzo vloeren. Terrazzo is sindsdien internationaal populair, en zeker een trend die hedendaags vaak terugkomt. Uw huis hoeft gelukkig niet op de Werelderfgoedlijst te staan om dezelfde speelse maar klassieke touch te geven aan uw vloer. Een moderne en duurzame manier om terrazzo te leggen in uw woning is met keramische tegels met terrazzo look.

Terrazzo in Venetië

Hoewel de stijl van terrazzo al gevonden kan worden in mozaïek van de Egyptische Oudheid, is het moderne terrazzo vooral afkomstig van het Italiaanse “pavimento alla Veneziana”, oftewel Venetiaanse bestrating. In een vroeg moment van duurzaamheid in de 15e eeuw vonden Venetiaanse arbeiders een nieuwe toepassing van de marmerstukjes die zij overhielden van hun werk. Zij gebruikten het toen om de terrassen rondom hun huizen te plaveien met een techniek die in het Oude Rome al gebruikt werd. Bij deze techniek, die Terrazzo werd genoemd, werden de marmerstukjes in klei gestopt. Daarna polijsten ze de vloer, waardoor deze restjes marmer en graniet zichtbaar werden. Dit effect werd zo mooi bevonden dat er meer mee geëxperimenteerd werd. 

verschil keramische tegels en natuursteen_cerados

Het werd zelfs gebruikt voor het Dogepaleis aan het San Marcoplein, het paleis van de leider van de republiek Venetië. Ook in het prachtige paleis Ca’ Pesaro, dat nu een museum voor Moderne en Oosterse kunst is, loopt u over terrazzo vloeren. Veel ambachtslieden die gespecialiseerd waren in terrazzo reisden over de hele wereld. Zo werd het al snel internationaal populair. Hedendaags hoeft u gelukkig geen Italiaanse arbeiders uit Venetië met een vliegticket naar Nederland te boeken om een terrazzo vloer in uw huis te leggen. Een ontzettend duurzame oplossing om hetzelfde effect te krijgen is het gebruik van keramische tegels met terrazzo look. Zo haalt u Venetië op een moderne manier uw huis binnen.

keramische tegel terrazzo look_cerados

Keramische tegels met terrazzo look zien er precies zo uit als in Venetië, maar zijn een moderne versie die veel beter bij de lifestyle van nu past.

Modern terrazzo in art deco stijl

Uw woning is misschien geen paleis, maar terrazzo past ook perfect in uw keuken of woonkamer. Het heeft een speelse, nonchalante en natuurlijke look. Maar tegelijkertijd ook het gepolijste en chique effect van het marmer. Het past bij veel verschillende stijlen, en kan bijvoorbeeld een sobere klassieke of minimalistische stijl wat meer karakter geven. Het gebruik van terrazzo voor vloeren en muren wordt ook vaak gezien bij de Art Deco stijl. Dit is een populaire stijl tussen 1919 en 1939, die nog steeds terugkomt als trend. Een Frans collectief van kunstenaars presenteerde deze nieuwe stijl tijdens een wereldtentoonstelling in Parijs. Hierna werd het internationaal overgenomen, zoals bijvoorbeeld de stijl van het Chrysler Building in New York. Art Deco is eclectisch, oftewel een mengelmoes van verschillende stijlen en kunststromingen van de vroege 20e eeuw. Art deco toepassen in uw eigen huis? Kies dan voor rijke kleuren op de muren en voor de meubels. Ook accessoires als kussens en ander textiel met geometrische vormen, luxe design, veel versiering en goud. Keramische tegels met terrazzo look zijn een goede basis die het gemakkelijk maken om creatief te zijn met uw inrichting.

keramische tegel terrazzo look_cerados

Het gebruik van terrazzo voor vloeren en muren wordt ook vaak gezien bij de Art Deco stijl.

keramische tegel terrazzo look_cerados

Een ontzettend duurzame oplossing om hetzelfde effect te krijgen is het gebruik van keramische tegels met terrazzo look. 

barsten in keramische tegels_cerados

Terrazzo past bij veel verschillende stijlen, en kan bijvoorbeeld een sobere klassieke of minimalistische stijl wat meer karakter geven. 

Waarom keramische tegel terrazzo look?

Terrazzo is een eeuwenoud ontwerp en methode, maar hedendaags kan het duur zijn een authentieke terrazzo vloer te leggen. Ook kan zo’n vloer lastig in onderhoud zijn. Een goed en praktisch alternatief is om dan te kiezen voor een vloer van keramiek met dezelfde look. Keramische tegels zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, werken goed met vloerverwarming en komen in ontelbaar verschillende kleuren, texturen en maten. Keramische tegels met terrazzo look zien er precies zo uit als de terrazzo vloeren in Venetië, maar zijn een moderne versie die veel beter bij de lifestyle van nu past. Wanneer u na de primo druk bezig bent met de pasta voor de secondi is het dan geen ramp om tomatensaus te morsen op uw nieuwe vloer.

KERAMISCHE PORTUGESE TEGELS_CERADOS

Uitgelicht: Terrazzo Tegel 60×60 Grijs Terra

De mooiste keramische terrazzo tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?