Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Wat is het effect van tegels op interieurstijl en woonbeleving?

john

De uitstraling van uw interieur begint bij de basis: de vloer! Wanneer u heeft gekozen voor keramische tegels gaat er een nieuwe wereld voor u open, namelijk de stijlen en sferen die u met soorten keramische tegels oproept. We bekijken wat het effect is van patronen op woonbeleving, maar ook van formaten, kleuren en de look van de tegel. Zo kunt u bewust kiezen welke interieurstijl u wilt neerzetten in uw woning en er een statement mee maken.

Patronen

Wat betreft tegelpatronen zijn er 2 mogelijkheden: de tegel bevat een patroon of de tegels worden in een bepaald patroon gelegd. Omdat uw ogen worden meegetrokken met de lijnen van de tegels, drukt u met het patroon een duidelijke stempel op uw interieurstijl.

Rechte tegels

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om te gaan voor een neutrale vloer, zonder patroon. Dit geeft rust en kan ervoor zorgen dat de vloer bijna wegvalt. Dit is wenselijk als uw meubilair erg aanwezig, kleurrijk of eclectisch is, zoals in een landelijke of bohemian inrichting.

modern huis_inspiratie

Legpatroon

Wanneer u kiest voor patronen op de vloer, let er dan op dat uw meubilair op elkaar is afgestemd. Kies voor 2 kleuren die terugkomen. Daarnaast is het belangrijk uw stoelen en tafels goed uit te lijnen. Zet deze allemaal dezelfde richting op, zodat de nadruk ligt op de lijnen van de vloer. Dit betekent minder afleiding en maakt dat uw inrichting beter tot haar recht komt. Een patroon op de vloer past uitermate goed bij u als u houdt van een unieke, vrolijke uitstraling. Wil u uw vloer of wand nog meer karakter geven? Kies dan voor een mozaïek patroon als accent.

Diagonaal patroon

Een voorbeeld van een patroon op de vloer is de tegels diagonaal neerleggen. Dit kan met een visgraatpatroon. In een grote ruimte ziet dit er elegant en ruimtelijk uit. In een kleine ruimte wordt dit erg druk. Diagonaal uw keramische tegels neerleggen past vooral in een eigentijds interieurstijl en past ook goed in de badkamer.

hongaarse punt keramisch parket_cerados

Grote tegels zorgen voor rust, terwijl kleine tegels de ruimte drukker kunnen maken.

Formaten

Tegels zijn groot en klein, maar ook vierkant of rechthoekig verkrijgbaar. Grote tegels zorgen voor rust, terwijl kleine tegels de ruimte drukker kunnen maken. Belangrijk om hierbij te bekijken is de grootte van het vertrek en de uitstraling die u wenst. Grote tegels in een kleine ruimte kunnen de ruimte groter doen lijken. Dit wordt echter teniet gedaan als de grote tegels gezaagd moeten worden, omdat deze anders niet passen. Grote tegels in de woonkamer hebben een minimalistische, strakke en chique uitstraling. Dit past goed in interieurstijlen als design, basic, modern of industrieel. Wist u overigens dat er ook vrolijke hexagon tegels verkrijgbaar zijn?

Kleuren

Kleuren kunnen de woonbeleving maken of breken. Omdat de vloer zo’n groot oppervlakte in uw woning en de basis van uw interieur is, is het belangrijk dat u stilstaat bij het effect van kleur op de sfeer in het vertrek.

Zwarte tegels

Donkere tegels zorgen voor diepgang in een interieurstijl. Zwart heeft een chique en moderne uitstraling. Door dit te combineren met wit meubilair of witte muren ontstaat er een groot contrast wat zowel strak als speels staat. Een zwarte vloer is gewaagd en in een grote ruimte mogelijk iets overweldigend. Een goede manier om dit in balans terug te brengen is met een vloerkleed, met planten of een vrolijke accentkleur in uw accessoires. Zwarte tegels passen goed bij een moderne inrichting.

Witte tegels

Witte tegels op de vloer maakt de uitstraling van de ruimte schoon en strak. Heeft u veel wit in uw woonruimte, zoals ook witte muren of meubilair kan de ruimte klinisch ogen. Het is dan belangrijk dat u het wit compenseert met warme kleuren.

honycomb livingroom inspiratie
supergres-remake-3
herringbone vloertegels inspiratie_wppnkamer

Contrast met voegen

Wanneer u tegels legt met een voeg in een contrastkleur zorgt dit voor een speels karakter van de vloer. Dit is geschikt voor ruimtes waarbij het interieur rustig is, maar een elegante en strakke look als basis uitblinkt. Een voorbeeld is witte tegels met zwarte voeg. U ziet deze vloer vooral terug in een modern interieur.

Afwerking

Sommige tegels hebben aan grovere afwerking wat een warme en authentieke look en feel geeft aan de kamer. Het rustieke karakter van de tegel past goed bij een landelijke of romantische inrichting. Kies hierbij voor een natuursteen look tegel.

Look

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in looks van andere materialen. We bekijken nu het effect van 3 van de hout en betonlook keramische tegel.

Houtlook tegels

Een houtlook tegel op de vloer betekent gezelligheid. Zeker in combinatie met donkere winterdagen en sfeerlicht roept een houten vloer huiselijkheid op. Een donkere houttint zorgt voor een gevoel van warmte. Een houtlook vloer is geschikt voor veel interieurstijlen, zoals een romantische, vintage, landelijke, maar ook een strak modern interieur kan er goed mee gedijen. Het kan de strakke lijnen en contrastkleuren van een moderne inrichting in balans brengen.

Betonlook tegel

De betonlook tegel is strak, hip en bovenal stoer. Gebruik betonlook tegels als u uw woonruimte een industrieel karakter wilt geven. De vloer is een blikvanger, waarmee u uw eigen stijl uitdrukt, maar is niet overheersend. Hij versmelt met de rest van uw meubilair tot een geheel.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Interieurstijl en woonbeleving

Bent u benieuwd wat een bepaalde tegen voor effect heeft op uw interieurstijl en de algehele woonbeleving? Kom gerust langs in onze showroom zodat we uw persoonlijke voorkeuren en situatie kunnen bespreken. U bent altijd welkom voor advies.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday