Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Grote tegels bij een keramische parketvloer

john

Grote keramische tegels zijn een steeds grotere interieurtrend. Dit is zeker niet raar omdat grotere tegels verschillende esthetische voordelen hebben ten opzichte van kleinere tegels. Niet alleen lijkt de ruimte er optisch groter mee, ook straalt een vloer met grote tegels meer rust uit. Allerlei voordelen die een rol gaan spelen wanneer we vaker thuis zijn. Grotere tegels zijn dus een goede stijlkeuze hierbij. Lees hieronder over een aantal voordelen bij het leggen van dit soort keramische parketvloer.

Levensstijl

De trend van grote keramische tegels is direct beïnvloed door wereldse gebeurtenissen. Mensen brengen bijvoorbeeld veel meer tijd door thuis dan vroeger en een grote groep mensen werkt nu ook (deels) thuis. Dat betekent dat ons interieur een andere levensstijl moet faciliteren. In plaats van drukke kleuren en een uitbundige stijl neigen we steeds meer naar een ruimte die tijdloos en rustig is. Dit betekent dat moderne, industriële en Scandinavische interieurs steeds populairder worden. Neutrale kleuren en strakke lijnen zorgt ervoor dat je je kan ontspannen maar ook concentreren met thuiswerken. Een keramische parketvloer met grote tegels heeft minder voeglijnen, wat rust uitstraalt. In een moderne woonkamer met deze tegels kunt u na werk direct op de bank ploffen en ontspannen.

Betonlook tegel grijs Padua in woonkamer
keramische tegels woonkamer_cerados

Een groot formaat vloertegels zorgt voor een ruimtelijk effect.

Optisch groter

Een ander belangrijk effect van grote vloertegels is dat het de ruimte optisch groter maakt. Omdat grotere tegels in verhouding minder en dunnere voegen heeft ontstaat het effect van continuïteit en de illusie van een grotere ruimte. We wonen steeds meer met veel mensen op een klein oppervlak, vooral in de stad. Met weinig ruimte is het dan toch fijn als de kamer groter oogt. Vooral met een gezin in een kleiner appartement is dit een keuze die wat meer lucht binnen geeft. Met een drukte aan spullen en speelgoed helpt dit de woonkamer toch rustiger te maken.

Grote tegels brengen ook een decadent gevoel met zich mee dat doet denken aan exclusieve plekken als hotels en bankgebouwen. Tegels met natuursteenlook doen hier nog een schepje bovenop met hun luxe uitstraling. Met keramische parketvloeren van natuurlijke materialen als hout en natuursteen kan deze trend zo ook gecombineerd worden met de populaire natuurtrend. Ook bij tegels met betonlook zorgt een grotere schaal voor een ruimtelijk effect. De vloer lijkt dan nog meer op een echte betonvloer. Grotere tegels voelen ook moderner aan door de strakke lijnen. Grote keramische tegels komen in verschillende formaten om uit te kiezen. Hoewel vroeger nog vaker tegels van 60 bij 60 populair waren bij betontegels, zijn het nu de formaten van 100 bij 100, 120 bij 120 en 150 bij 150 die in opmars zijn.

marazzi-treverkmust-taupe-houtlook-tegel-woonkamer-1.jpg

Een keramische parketvloer met houtlook past goed met de natuurtrend.

keramische tegels groot formaat_cerados

Grote tegels met betonlook zorgt voor een natuurlijk effect.

gambini-unika-smoke-betonlook-tegels-7.jpg_cerados

Keramische tegels zijn er in veel verschillende kleuren en formaten.

Combinaties

Een keramische parketvloer met grote tegels brengt een rust met zich mee waarmee u veel verschillende stijlen kunt combineren. Op zo’n vloer kunt u bijvoorbeeld juist wat meer gaan experimenteren met drukke elementen zoals fel gekleurde meubels of patronen op kussen en plaids. Aan de andere kant past een vloer met grote tegels ook juist heel goed bij een moderner, minimalistischer interieur. De strakke lijnen en neutrale kleuren versterken het effect van de vloer. Keramische tegels van groot formaat zijn er in veel verschillende kleuren en texturen, voor verschillende looks en interieurstijlen. Ook is het mogelijk om grotere tegels met kleinere tegels te combineren. Met tegels in verschillende formaten creëert u een speelse vloer die toch in balans is. Ook kunt u ervoor kiezen om met verschillende formaten tegels verschillende ruimtes aangeven. Bijvoorbeeld door grotere tegels te gebruiken voor de badkamer en kleinere tegels voor het douchegedeelte.

keramische vloertegel antraciet salerno_cerados

Uitgelicht: Betonlook Tegel 120×120 Antraciet Salerno

Een mooie, rustige betonlook tegel. Het grote formaat van deze tegels zorgt voor een optisch grotere woonkamer. 

Praktische voordelen

Naast stilistische voordelen zijn er ook zeker praktische overwegingen te maken als het gaat om grotere tegels. Deze zijn namelijk makkelijker schoon te maken omdat er minder voegen zijn. Keramische tegels zijn ook slijtvast en makkelijk te onderhouden, en in combinatie met een groot formaat zijn dit erg fijne tegels als u een druk leven heeft. Dit maakt ze ook een zeer duurzame keuze. Ook is een keramische  parketvloer met grote tegels makkelijker en sneller te installeren dan een vloer met veel kleinere tegels. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday