Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Wandtegels in de badkamer: waar let u op?

john

Staat u op het punt om nieuwe wandtegels te kiezen voor in de badkamer? Dan neemt u waarschijnlijk verschillende dingen mee in uw overweging. Natuurlijk wilt u dat de tegels passen bij uw persoonlijke smaak. Daarnaast heeft u misschien al nagedacht over de vorm en de kleur die de wandtegels moeten hebben. Over de sfeer die u wilt creëren met de tegels. Of wellicht heeft u nog geen idee in welke richting u wilt zoeken en ligt het voor u nog helemaal open. 

Hoe het ook zij, het is goed om op een aantal punten te letten bij het kiezen van de juiste wandtegels. Wij zetten ze hier graag voor u op een rijtje.

Welke tegels zijn geschikt?

Allereerst, goed nieuws: het kiezen van de juiste wandtegel is makkelijker dan het kiezen van de juiste vloertegel. Vaak worden tegels aangeboden als wand- of vloertegels, maar grofweg kunt u ervanuit gaan dat vloertegels ook geschikt zijn voor aan de wand. Dit is andersom overigens vaak niet het geval. Vloertegels krijgen immers vaak wat meer te verduren, doordat er overheen gelopen wordt en er wellicht wel eens iets op valt. Daarnaast zijn gladde tegels op de vloer ook niet heel geschikt.

Bij het plaatsen van vloertegels op de wand moet u er rekening mee houden dat vloertegels vaak wat dikker en zwaarder zijn. Dat kan het plaatsen ervan iets gecompliceerder maken.

finest-ceramics-uniquestone-3-6.jpg

 Daarnaast is het bij dikkere en zwaardere tegels wat lastiger om ze te plaatsen rondom kranen, lichtschakelaars en dergelijke. Dit alles maakt dat het plaatsen van vloertegels op de wand wat meer tijd in beslag neemt en dat het professioneel moet worden aangepakt. Het is echter zeker niet onmogelijk. Uiteraard staan we voor u klaar om u te adviseren hierover.

del-conca-climb-4-1.jpg

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod

Hoe te combineren?

Bij het kiezen van wandtegels is het goed om rekening te houden met inrichting en vormgeving van de rest van de badkamer. Heeft u bijvoorbeeld een donkere vloer en is uw badkamer niet al te groot, dan doet u er waarschijnlijk goed aan om een lichte tint te kiezen voor de wandtegels. Dit maakt de ruimte optisch wat groter en ruimtelijker. Zijn de muur en het plafond echter licht en heeft u veel lichte tinten in het meubilair, is een wat donkerdere en warmere kleur het overwegen waard. Dit brengt sfeer en voorkomt dat de ruimte een kille uitstraling krijgt.

bathroom-3563272_1920

Kleurrijke wandtegels zijn ideaal als u een warme en unieke badkamer wilt.

Met betonlook keramische wandtegels geeft u uw badkamer een industriële uitstraling.

modern-hotel-bathroom

Door het gebruik van donkere of houtlook badkamer wandtegels geeft u uw woning een moderne sfeer.

Los van de kleur, is het ook raadzaam om goed te kijken welke tegelvormen en -patronen passen bij de rest van uw badkamer. Een druk patroon met veel kleine tegeltjes (bijvoorbeeld mozaïektegels) kan heel leuk klinken, maar teveel hiervan in een kleine badkamer zorgt al gauw voor onrust. In dat geval kunt u wellicht beter gaan voor grote tegels.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Kortom, samenhang is wat ons betreft het sleutelwoord in deze. Zorg dat u een mooie balans creëert door de combinatie van vloer- en wandtegels

Vindt u het lastig om te bepalen welke tegels het beste passen bij de rest van uw badkamerinrichting? Wij kijken graag met u mee. Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek of neem contact met ons op.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday