Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische vloertegels met houtlook: breng de natuur naar binnen

john

In de natuur zijn brengt een rust over de mens heen. Een rust die u graag ook wilt terugvinden wanneer u thuiskomt na een lange dag werken. Een natuurlijke omgeving in uw woonkamer creëren is dus de perfecte manier om lekker te ontspannen. Met een houten vloer geeft u alvast een warme, natuurlijke look aan de woonkamer. En dat kan ontzettend goed met keramische vloertegels met houtlook. Dat is ook nog eens goed voor het milieu!

Een natuurlijk interieur met een houten vloer

Door het gebruik van aardetinten en natuurlijke materialen creëert u een natuurlijke uitstraling in huis. Hout is hierbij een onmisbaar element. Vloertegels met houtlook brengen een warme look aan de ruimte en hebben daarom bij veel verschillende interieurstijlen een plek. Bij een huiselijke, landelijke stijl brengt het een gezellige knusheid die doet denken aan het platteland, zelfs als u midden in de stad woont. Een minimalistische industriële stijl oogt robuust en stoer, maar kan verzacht worden door hout te verwerken in het interieur. Voor een Scandinavische look kunt u een lichte houtsoort kiezen en werken met witte accenten in bijvoorbeeld de bank of een houten kast. Welke stijl kiest u?

keramische parketvloer houtlook cerados
finest-ceramics-woodtime-3-1.jpg

Voor een natuurlijke uitstraling in de woonkamer is hout een onmisbaar element.

Echt hout of keramische vloertegels met houtlook?

De vraag is dan of er echt hout moet worden gebruikt of een alternatief. Een overweging daarbij is wel dat hout duur kan zijn om aan te schaffen en ook duur om te onderhouden. Hout is namelijk kwetsbaar voor krassen en slijtage. Ook kan het moeilijk zijn om schoon te houden. Allemaal punten die misschien een nadeel kunnen zijn als u kinderen of huisdieren in huis heeft en ze lekker de ruimte wilt geven om te spelen. Om hetzelfde effect te krijgen als een echte houten vloer kunt u kiezen voor een vloer van keramische tegels met houtlook. Met deze tegels verliest u niets van de look van houten vloeren. Houtlook vloertegels zijn namelijk niet van echt hout te onderscheiden, ze voelen zelfs aan als hout. U kunt daarbij ook kiezen voor verschillende formaten en patronen om de tegels in te leggen om de sfeer te krijgen die past bij uw smaak. Lange keramische houtlook tegels lijken daarbij het meest op echt hout, maar kleine vloertegels kunnen makkelijk gebruikt worden voor een creatief houtmotief. Een visgraat vloer is bijvoorbeeld een klassieker en geeft elke ruimte een speels effect. De tegels zijn eenvoudig aan te leggen, makkelijk schoon te houden en blijven dus lang mooi.

houtlook-tegels_cerados.jpg

Een houten vloer past ook uitermate goed in een modern interieur

keramische tegels woonkamer_cerados

Voldoende planten geven een rustgevend effect op de woonkamer

houtlook-tegels_cerados.jpg

Keramische vloertegels met houtlook zorgen voor een knusse, gezellige sfeer

Back to nature trend

Een nieuwe populaire trend binnen interieurontwerp is Biophilic Design. Dit type design gaat uit van de behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur, niet alleen voor ons plezier maar ook voor ons welbevinden. Toch wonen de meeste mensen vandaag de dag in steden, waar steeds minder ruimte voor groen is. We kunnen ons weer verbinden met de natuur door deze terug te laten komen in niet alleen architectuur, maar ook in ons interieur. Dat betekent dat we in de inrichting en aankleding van onze woning rekening houden met natuurlijke elementen. Zoals het zorgen voor optimaal daglicht en het neerzetten van veel planten. Meubels die we eigenlijk misschien eerder buiten zetten kunnen ook prachtig binnen, zoals een rotan stoel. En dit is niet alleen esthetisch, onderzoek laat zelfs zien dat een interieurstijl met aspecten van Biophilic design stress verlaagt en positief werkt op de gezondheid. Als natuurlijk materiaal past hout volledig binnen deze trend. Een keramische vloer met houtlook brengt een stukje buiten naar binnen.

houtlook-tegel-cosa-donker-eiken_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 26×160 Licht Eiken Cosa

Een prachtige houtlook voor een frisse look. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de woonkamer.

Duurzaamheid

Bewustzijn van de natuur komt ook terug in de keuze van een vloer die goed is voor het milieu. Echt hout is namelijk kwetsbaar voor slijtage en kan slecht tegen vocht. Door zijn poreuze karakter is het ook moeilijk schoon te houden. Dat betekent dat een houten vloer vaker onderhouden en gerepareerd moet worden. Het is lastig goed te verzorgen en het kan dus betekenen dat hij ook wel eens vervangen moet worden.

Er zijn ook nog overwegingen te maken over de houtsoort en of de bomen wel duurzaam gekapt kunnen worden. Kiezen voor keramische tegels tegenover echt hout is de meest duurzame optie. Keramische tegels zijn namelijk vochtbestendig, slijtvast en hygiënisch. Dit houdt in dat keramische tegels een veel langere levensduur hebben. Een bijkomstig voordeel is dat keramische tegels ontzettend goed te matchen zijn met vloerverwarming. Dit kan zelfs 20% besparen op de energierekening.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday