Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Houtlook tegels voor de badkamer in plaats van mozaïektegels

john

Bent u van plan nieuwe tegels te zetten in uw badkamer? Dan is het aan te raden om naar uw opties te kijken en deze te vergelijken. Zo kunt u achterhalen welke tegels de meeste voordelen met zich mee brengen. Vaak worden mozaïektegels gebruikt voor de badkamer, maar is dat wel zo handig? Maak van uw badkamer een eyecatcher en geniet van de warme en gezellige uitstraling van houtlook tegels. In dit artikel leest u waarom keramische houtlook tegels een betere optie zijn voor de badkamer dan mozaïektegels.

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn tegels met de uitstraling van hout. De tegels zijn gemaakt van keramiek waardoor de eigenschappen volledig anders zijn dan wanneer u gebruik maakt van echt hout. Zo kunt u toch genieten van de warme en gezellige uitstraling van hout in uw badkamer. De houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Zo kunt u de badkamer inrichten naar uw eigen smaak.

Wat zijn mozaïektegels?

Mozaïek tegels zijn kleine tegeltjes die uw badkamer of andere ruimtes in uw huis een luxe uitstraling kunnen geven. Elke tegel is anders waardoor er een speels effect ontstaat.  Er zijn verschillende soorten mozaïek. Zo bestaat er bijvoorbeeld glasmozaïek. Dit is mozaïek gemaakt van glas. Het heeft een mooie glans waardoor er een luxe uitstraling wordt gecreëerd. U kunt ook kiezen voor keramische mozaïek. Dit zijn mozaïektegeltjes gemaakt van keramiek. De keramische mozaïek tegels zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Als laatste kunt u kiezen voor natuursteen mozaïek. Deze tegels worden vaak van marmer gemaakt.

woodlook badkamer
legpatroon keramisch parket_cerados

Houtlook tegels brengen veel voordelen met zich mee.

Voordelen houtlook tegels

De badkamer is een plek waar u vaak de dag begint en eindigt. Het is daarom belangrijk dat u de badkamer zo inricht dat het een fijne plek wordt om in te zijn. Niet alleen de uitstraling is hierbij belangrijk. De tegels voor in de badkamer moeten bijvoorbeeld duurzaam, makkelijk in onderhoud en vlekbestendig zijn. Wilt u bijvoorbeeld een houten vloer hebben in uw badkamer? Dan is het geen goed idee om laminaat te gebruiken. Hout kan namelijk heel slecht tegen water. De keramische houtlook tegels zijn de perfecte oplossing hiervoor. De houtlook tegels zien er niet alleen uit als echt hout, maar voelen ook aan als hout. Houtlook tegels brengen veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat ze tegen vocht kunnen in tegenstelling tot laminaat. Een van de andere voordelen is dat houtlook tegels en vloerverwarming een perfecte combinatie zijn. Keramiek kan namelijk heel goed warmte geleiden. Zo is uw badkamer in een mum van tijd warm. Houtlook tegels zijn ook makkelijk in onderhoud, waardoor u niet veel tijd hoeft de besteden aan de schoonmaak van de badkamer. Houtlook tegels kunnen overigens ook op verschillende manieren gelegd worden. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de tegels te leggen in visgraat of wildverband. Om een finishing touch te geven aan uw ‘houten vloer’ kunt u de vloer ook nog eens plinten.

houtlook badkamer inspiratie 3
wood-look-ceramic-tile-bathroom-idea-mirage
houtlook_badkamer

Voordelen mozaïek tegels

We weten al dat mozaïek een hele mooie uitstraling heeft. Maar het kent ook andere voordelen. Mozaïek is bijvoorbeeld heel dun en kan dus gemakkelijk over een oude ondergrond gelegd worden. Daarnaast hoeven drempels en deuren hierdoor niet aangepast te worden. Een andere voordeel is dat door de vele voegen en kleine steentjes een antislip effect ontstaat. Mozaïek tegels zijn een goede optie voor de badkamer aangezien ze bestand zijn tegen vocht.

Nadelen mozaïek tegels

Echter zijn er ook nadelen die bij mozaïektegels komen kijken. Mozaïek tegels zijn niet goedkoop. Het plaatsen van de tegels is voor een professionele tegelzetter een tijdrovende klus. Daarnaast is het moeilijker om de vloer/wand te onderhouden door de vele voegen. Vuil kan namelijk ophopen waardoor het schoonmaken een tijdrovende klus wordt.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Deskundig advies nodig?

Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Of heeft u advies nodig over het soort tegels u het beste in uw badkamer plaatst? Twijfel dan niet om een bezoekje te brengen aan onze showroom of om contact met ons op te nemen.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday