Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Valkenhorst! De nieuwe woonkern van gemeente Katwijk

john

In 2022 begint de bouw aan een nieuwe woonkern op het terrein van voormalig Marinevliegkamp Valkenburg. Valkenhorst, de nieuwe woonkern, gaat nieuwe woon-, werk en recreatie mogelijkheden creëren in de omgevingen Katwijk, Wassenaar en Leiden.

Nieuwe woonkern

Valkenhorst wordt een nieuw dorp voor iedereen van ouderen tot gezinnen met jonge kinderen. Het dorp kreeg zijn naam na een referendum in gemeente Katwijk. De naam is ontleend aan de kantine die in het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg stond. In 2022 start de bouw van de eerste huizen. Uiteindelijk komen er wel 5600 huizen in het nieuwe dorp. De huizen worden uitgerust met een innovatief duurzaam rioleringsstelsel dat naast vuil en schoon water ook zwart en grijs water scheiden. Naast huizen wordt er ook rekening gehouden met de natuur. Bij de korte en landingsbaan wordt ruimte gehouden voor water. Verder worden recreatieve wandel- en fietsroutes in het plan opgenomen.

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. De charme van harsteen, marmer en beton komen samen in deze vloertegels_cerados

Het is de bedoeling dat de nieuwe wijken een groen-stedelijk karakter krijgen. Om dit te bereiken is de gemeente van plan om veel bomen te planten en om de natuur veel ruimte te geven in de wijken. Verder is er in het bestemmingsplan ruimte voor een winkelcentrum, kerk en een paar basisscholen. Het volledige dorp wordt ingericht om zo duurzaam mogelijk te maken en is daarom ook klimaat neutraal.

Een belangrijk deel van het plan dat de rest mogelijk maakt is de nieuwe RijnlandRoute. Dit is een nieuwe weg die Katwijk aan de A4 verbindt.

4.58695652173913

Het volledige dorp wordt ingericht om zo duurzaam mogelijk te maken en is daarom ook klimaat neutraal.

Een korte geschiedenis les

Vliegkamp Valkenburg was een militair vliegveld waarvan de constructie begon in de aanloop van de oorlog. Helaas werd het vliegveld niet opgeleverd tot na de bezetting. Na hevige gevechten eindigde het vliegveld in Britse handen na de oorlog. In 1946 werd het vliegveld overgedragen aan de Nederlandse Luchtstrijdkrachten. Later werd het vliegveld opnieuw overhandigd deze keer naar de marine. Het vliegveld diende als het marinevliegkamp tot 1990 toen het vliegkamp de rol van regerings vliegveld toegedragen kreeg.

In het plan voor het nieuwe dorp wordt veel aandacht besteed aan het rijke verleden van het gebied. Dit wordt onder andere gedaan door de oude landingsbanen te transformeren tot een verbindende route door het centrum van het toekomstige dorp. Ook de veel van de bestaande gebouwen worden geïntegreerd in het nieuwe bestemmingsplan.

houtlook-tegels_cerados.jpg

Met houtlook keramische tegels laat u een natuurlijke uitstraling binnen in uw huis.

vloerreiniger keramische tegels_cerados

Met keramische natuursteen tegels creëert u een unieke en tijdloze ervaring.

terratinta-betoncrete-2-2.jpg

Beton look keramische tegels zijn ideaal voor een moderne stijl met een industriële tint.

Uw nieuwe huis laten aansluiten aan de wijk

Wilt u uw nieuwe huis laten aansluiten op de industriële geschiedenis in de omgeving? Dan kunt u het beste kiezen voor de keramische betonlook tegels. Deze tegels zijn zowel in de badkamer als de keuken populair vanwege hun weerstand tegen water. De keramische betonlook tegels zijn ook populair in de woonkamer. Daar geven deze tegels de ruimte een duidelijk moderne look.

 

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Natuursteen- of houtlook

Voor een ervaring die meer conform is met de omgeving kunt u kiezen voor keramische parket tegels. Deze tegels geven alle esthetische voordelen van echt hout parket met alle voordelen van keramische tegels. Dit komt duidelijk naar boven in het verschil aan vereist onderhoud. Waar je bij parket vloeren moet boenen en lakken tot je omvalt hoef je bij keramische parketvloeren bijna geen onderhoud te verrichten.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor natuursteenlook keramische tegels. Keramische natuursteenlook tegels hebben meerdere voordelen. Net als parket vereist natuursteen veel onderhoud. Ook is het schoonmaken vrij lastig en kunnen vlekken intrekken in de stenen. Keramische tegels lijden niet aan deze problemen.

Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe badkamer? lees ons blog of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday