Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Een duurzame keuze met keramische tegels woonkamer

john

Duurzaamheid werd een officiële trend in 2021, maar is natuurlijk altijd al belangrijk geweest. Zeker nu is het fijn om een steentje bij te dragen aan het behouden van een gezonde leefruimte voor ons en onze kinderen. En eigenlijk begint dat vaak binnen uw eigen leefomgeving. Bijvoorbeeld door lokale producten te kiezen voor de boodschappen of meer te recyclen. Maar ook uw woonkamer duurzaam inrichten is een ontzettend leuk project. Binnen interieurstyling zijn namelijk veel innovatieve makers bezig met unieke ontwerpen. Beginnend bij de basis is het hebben van een duurzame vloer de sleutel voor de rest van het interieur. Dat kan geweldig met keramische tegels voor de woonkamer, slijtvast, betaalbaar, en lang mooi.

Het belang van duurzaamheid

Duurzaamheid is overal. Binnen de mode industrie, architectuur, voeding, kunst, energie. Modeontwerpers verwerken oude kleding tot nieuwe, hippe designer pieces, er zijn veel architecten bezig met het creëren van duurzame gebouwen. Ook is de energietransitie volop aan de gang, met een streven om in 2050 een energiehuishouding te hebben zonder CO2-emissies. Om een leefbare ruimte voor de toekomst te behouden is het ook fijn om zelf hieraan bij te dragen, bijvoorbeeld door onze eigen leefruimte duurzaam te maken.En dat hoeft niet met grote veranderingen, een van de meest duurzame dingen die u kunt doen is immers de dingen die u al heeft langer gebruiken. 

keramische tegels woonkamer_cerados

Het liefst kiest u dan een stijl die lang mooi blijft, niet alleen met betrekking op trends en uw eigen smaak, maar ook bijvoorbeeld als het gaat om materiaal dat weinig slijt, duurzaam wordt gemaakt en niet kwetsbaar is voor vlekken. Wanneer dit goed te onderhouden is, hoeft het niet vervangen of weggegooid te worden, en niets nieuws te worden gemaakt. Een vloer die het lang uithoudt is daarom goud waard. Keramische tegels voor de woonkamer zijn hierbij een uitstekende keuze aangezien ze slijtvast zijn, gemakkelijk in onderhoud en schoon te maken. Hierdoor blijven ze langer mooi en is het onnodig ze zo snel te vervangen als vloeren van meer kwetsbare materialen.

keramische tegels woonkamer_cerados

Een vloer die het lang uithoudt, gemakkelijk in onderhoud en schoon te maken is, is goud waard.

Duurzame interieurstijlen

Duurzaam is niet alleen beter voor het milieu, maar is ook een grote inspiratie voor makers om nieuwe manieren te zoeken om een interieur meer duurzaam te maken. Van ambachtelijk gemaakte producten tot het gebruik van gerecyclede materialen in meubels en accessoires. Wanneer u met keramische tegels in de woonkamer al een goede duurzame basis heeft is het de vraag welke interieurstijl past bij uw smaak. Over het algemeen kan het een goed idee zijn om een redelijk neutrale basis te kiezen voor uw woonkamer, zodat u bijvoorbeeld kan wisselen in accessoires als het gaat om kleur, textuur en print. 

keramische tegels woonkamer_cerados

Met een eigen duurzame leefruimte dragen we bij een een leefbare ruimte in de toekomst. 

keramische tegels woonkamer_cerados

Een neutrale vloer is juist erg goed te balanceren met een meer eclectische stijl

hongaarse punt keramisch parket_cerados

Wanneer uw vloer langer goed blijft zonder deze te hoeven vervangen, scheelt dat ook nog eens erg in de portemonnee.

Neutraal met keramische tegels in de woonkamer

Een minimalistische inrichting is natuurlijk erg populair onder degenen die met minder spullen willen leven, of willen “ontspullen”, maar niet iedereen loopt hier warm voor. Maar het is juist erg goed te balanceren met een meer eclectische stijl. Kies dan eerst voor neutrale kleuren als zwart, beige, wit, grijs voor de muren en vloer. Qua meubels is het handig om niet te trendy te gaan, omdat dat vaak tijdelijke stijlen zijn waar u snel op uit bent gekeken. En tijdloos kan ook heel modern en leuk zijn, bijvoorbeeld met de Togo stoel van Ligne Roset die in allerlei hippe kleuren en stoffen komt of een Piet Hein Eek tafel van sloophout. Dat kan ook meer betaalbaar met de samenwerkingen van Ikea met bijvoorbeeld het Deense merk Hay.

natuursteen-look-tegel-florence

Uitgelicht: Natuursteen look Tegel 60×120 Wit Florence

Keramische tegels met een unieke mix van verschillende soorten natuursteen. De charme van harsteen, marmer en beton komen samen in deze vloertegels

Kiezen voor duurzaamheid is betaalbaar

Het idee over duurzaamheid is dat het ook erg duur kan worden. De groenten op de biologische markt zijn bijvoorbeeld een stuk duurder dan in de Lidl en duurzame kleding is vaak niet in goedkopere ketens te vinden. Maar wanneer u bijvoorbeeld langer uw vloer houdt zonder deze te hoeven vervangen, scheelt dat ook nog eens erg in de portemonnee. Niet alleen is keramiek slijtvast en bestand tegen vlekken, vuil en gemakkelijk schoon te maken, het is ook nog eens betaalbaarder dan veel andere materialen. Keramische tegels in de woonkamer zijn ook ontzettend goed te combineren met vloerverwarming, omdat ze warmte goed geleiden. Dit scheelt energiekosten, en dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Gaat u ook vaker kiezen voor duurzaamheid?

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday