Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keramische tegels voor de woonkamer

john

In de loop der jaren zijn keramische tegels in de woonkamer erg populair geworden. Dat vinden wij niet gek: keramische tegels zijn namelijk heel makkelijk in onderhoud, hygiënisch en slijtvast. Daarnaast zijn de tegels verkrijgbaar in verschillende looks. zo heb je bijvoorbeeld de betonlook, houtlook en marmerlook. Zo kunt u genieten van de voordelen van keramische tegels maar ook van de looks van andere vloeren. In dit artikel leest u wat de meest gezochte keramische tegels zijn voor de woonkamer. De woonkamer is een plek waar u tot rust moet komen. Het is daarom belangrijk dat u kiest voor woonkamer tegels waar u jarenlang van kan genieten. Kies daarom voor de juiste tegel voor het meeste woonplezier!

Houtlook

De keramische houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd, zorgen voor de warme uitstraling van hout in uw woonkamer. De tegels zijn zo realistisch nagemaakt dat ze niet te onderscheiden zijn van een houten vloer. De tegels hebben namelijk niet alleen de uitstraling van hout maar voelen ook daadwerkelijk aan als een houten vloer. Keramisch parket brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van een houten vloer. Daarom zijn deze tegels ook een perfecte optie voor in uw woonkamer. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende houtlooks en formaten. Zo kunt u zelf de gewenste woonsfeer creëren die bij u past. Keramisch parket kan op verschillende manieren gelegd worden om bijvoorbeeld een ruimte optisch groter te maken. U kunt een ruimte bijvoorbeeld breder laten lijken door de tegels in de breedte te leggen. Uw woonruimte lijkt langer door de tegels in de lengte te leggen. Daarnaast kunt u ook voor een stijlvol legpatroon gaan, zoals de visgraat.

keramische parketvloer houtlook cerados
legpatroon keramisch parket_cerados

Het voordeel is wel dat u met keramische tegels zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud.

Betonlook

De betonlook tegels zijn keramische tegels die eruit zien als beton. De tegels zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof ze van echt cement of beton zijn gemaakt. Door betonlook tegels te gebruiken in uw woonkamer kunt u genieten van de industriële look van beton en de voordelen van keramische tegels. De betonlook tegels geven een stoere en minimalistische uitstraling van uw woonkamer. 

keramische tegels 2
houtlook woonkamer
vloerreiniger keramische tegels_cerados

De voordelen die de keramische betonlook tegel met zich meebrengt ten opzichte van echt beton is dat de betonlook tegels slijtvast zijn, nauwelijks onderhoud nodig hebben, vlekbestendig zijn, niet scheuren en makkelijk te combineren zijn met vloerverwarming. Het formaat wat op dit moment veel gebruikt wordt voor woonkamers is het 90 bij 90 centimeter tegelformaat. Doordat de vloer weinig voegen heeft is het bijvoorbeeld makkelijker om de tegels te onderhouden en is de ruimte optisch ook een stuk groter.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Marmerlook

De marmerlook tegels zijn keramische tegels met het uiterlijk van marmer. De marmerlook tegels geven een elegante en moderne uitstraling aan uw woonkamer. Het voordeel is wel dat u met keramische tegels zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud. De marmerlook tegels zijn op dit moment de modernste tegelsoorten. Het witte marmer kan met veel andere kleuren en materialen gecombineerd worden. Heeft u bijvoorbeeld een houten vloer dan kan deze gemakkelijk gecombineerd worden met de keramische marmerlook tegels. De marmerlook tegels krijgen door middel van (grijze) aders de echte marmer uitstraling. Bent u dus iemand van luxe houdt en dit ook wilt uitstralen, dan zijn deze tegels de ideale optie voor uw woonkamer.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday