Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Keuzestress? Dit zijn alle soorten keramische tegels!

john

Raakt u ondergedompeld door alle keuzes die er te maken zijn als het gaat om vloeren? Misschien weet u al dat u graag keramiek wilt, een goede keuze als het gaat om duurzaamheid en praktische overwegingen. Maar dan is er nog de vraag wat voor stijl past bij uw visie voor het interieur. Gelukkig is keramiek verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten, maten en kleuren. Welke optie past het beste bij uw smaak? Heeft u inmiddels keuzestress? In dit artikel bespreken we de belangrijkste soorten keramische tegels die u kunt kiezen voor uw vloer.

Natuursteen

Er zijn veel verschillende natuursteen looks voor verschillende soorten keramische tegels. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke marmer, het praktische leisteen, maar ook het vrolijke terrazzo uit Italië. De neutrale kleuren van natuursteen zijn een prachtige keuze voor bijvoorbeeld een meer minimalistische, moderne woning. Zwart of wit, glanzend of wat ruwer, een vloer van natuursteen maakt een prachtige basis voor een rustgevende en ruimtelijke sfeer. Ook is een variant als marmer natuurlijk erg chique bij een klassiek interieur, en nog steeds een grote trend. Wilt u wat vrolijker en meer eclectisch inrichten, kies dan voor terrazzo. Het Pollock effect van de marmerkorrels in terrazzo zorgt voor een heel speels effect, perfect voor ongebruikelijke, creatieve meubels en accessoires.

keramische tegel leisteen look_cerados
soorten keramische tegels_cerados

Keramiek is verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten, maten en kleuren. Welke optie past het beste bij uw smaak?

Beton

Keramiek met betonlook is een stoere keuze van alle soorten keramische tegels. Met keramiek kunt u ook kiezen voor een groot formaat tegel met dunne voegen, hierdoor lijkt de vloer nog meer op een echte gegoten betonvloer. Dit heeft ook nog eens een prachtig ruimtelijk effect op uw woning, met optisch groter lijkende kamers. En beton is in verschillende kleuren te krijgen, bijvoorbeeld een meer aards beige of bruin, tegenover een meer klassiek zwart of grijs beton. Beton is natuurlijk een makkelijke keuze voor een geweldige industriële look. Het is tegelijkertijd neutraal en stoer, praktisch en rustgevend. Perfect voor een ruimte waarin u optimaal kunt uitrusten, maar ook stimulerend en goed voor de productiviteit.

soorten keramische tegels_cerados

Er is een grote variëteit in de soorten keramische tegels met houtlook dus voor iedere stijl is er wel een look die perfect past.

soorten keramische tegels_cerados

Met keramiek kunt u ook kiezen voor een groot formaat tegel met dunne voegen, hierdoor lijkt de vloer nog meer op een echte gegoten betonvloer.

soorten keramische tegels_cerados

Juist als tegenhanger voor de donkere maanden kan het juist erg fijn zijn om te kiezen voor vrolijkheid met patroontegels in plaats van neutrale opties.

Hout

Een houten vloer staat ontzettend goed bij veel verschillende interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan stijlen die meer geïnspireerd zijn door de natuur, zoals een Scandinavische stijl, een landelijke stijl of het nieuwe Biophilic design. De textuur en kleur van hout is namelijk neutraal maar wel warm en natuurlijk. Dit maakt een lichte houtkleur een goede basis voor andere rustige kleuren, zoals witte muren, maar ook voor kleurrijke stukken zoals groene planten en accessoires met leuke patronen. Wilt u juist de ruige kant op gaan, dan is donker, ruw hout ook een fijne keuze voor een industriële ruimte. Er is een grote variëteit in de soorten keramische tegels met houtlook dus voor iedere stijl is er wel een look die perfect past. Ook is de keuze in formaat belangrijk voor het type legpatroon dat u wilt. Een prachtige klassieke visgraat vloer is een vrolijke optie, ook nu gewoon zeer toegankelijk buiten de Amsterdamse herenhuizen met keramische tegels met houtlook.

geglazuurde keramische tegels_cerados

Uitgelicht: Houtlook Tegel 30×120 Licht Eiken Cerawood

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Patroontegels

Patroontegels zijn vrolijk, kleurrijk, echte kunstwerkjes op zich. Wilt u graag die Mediterrane look zodat u zich ook thuis een beetje op vakantie kan voelen? Of juist een grafisch patroon voor een unieke stijl en een modieus statement? Ook als u graag wat meer cultuur uw woning binnenhaalt zijn verschillende patroontegels zoals Portugese of Marokkaanse tegels een geweldige keuze. Juist als tegenhanger voor de donkere maanden kan het juist erg fijn zijn om te kiezen voor vrolijkheid met patroontegels in plaats van neutrale opties. Wordt u snel overprikkeld maar wilt u wel erg graag wat meer kleur in uw kamers? U kunt ook kiezen voor een element van patroontegels aan de wand, of bijvoorbeeld alleen een badkamer met deze tegels. 

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen?