Showroom in Katwijk

Gratis advies van tegelspecialist

Wat zijn keramische tegels en waarom kiezen voor deze tegel?

john

Of u nu net een nieuw huis heeft gekocht waar u in klust of toe bent aan een nieuwe look van uw interieur: een nieuwe vloer doet wonderen voor de uitstraling van uw woonruimte. Om rust en ruimte in huis te creëren oriënteert u zich op de mogelijkheden. Wat zijn keramische tegels en is dit een optie bij u thuis? In 2018 werd maar liefst 12.8 miljard vierkante meter keramische tegels geconsumeerd: waarom kiest men voor deze klassieke tegel? Dit artikel geeft antwoord op uw vragen en helpt u verder in de keuze voor een nieuwe vloer. Een nieuwe look in uw woning is hip en trendy. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw: in 2014 gaven we in ons land nog 2,9 miljard euro uit aan verbouwingen, in 2019 is dit 5,9 miljard. Of u nu een nieuwe woning hebt of de oude toe is aan een nieuwe look: het begint met oriënteren en inspiratie opdoen. Wat betreft vloeren zijn er oneindige opties, zoals hout, vloerbedekking, laminaat, beton of tegels met elk andere eigenschappen. Hoe zit dat met de keramische tegel?

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels bestaan uit een mengsel van klei en andere natuurlijke materialen, zoals water, zand en kwarts. De tegels worden op 1000 tot 1250 graden gebakken in een oven en hebben een glazuurlaag ter bescherming. Ze worden al gebruikt sinds negende eeuw voor Christus. Voorheen werden de tegels vooral gebruikt op belangrijke publieke plekken en in de woningen van rijke mensen. De tegels worden tegenwoordig in het gehele huis gebruikt, voor de vloer en op de muur. U ziet ze vooral in keukens en badkamers, maar ze worden ook gebruikt als tafelblad of op de gevel. 

keramische tegels woonkamer_cerados

Keramische tegels, en ook de klassieke mozaïek vormen hiervan, zijn tot op de dag van vandaag populair. Zo wordt geschat dat de wereldwijde vraag naar keramische tegels in 2020 stijgt naar een waarde van 133 miljard euro. Ter vergelijking: dat is ruim vier keer het bedrag wat de Chinese overheid uittrekt voor de bouw van een geheel nieuwe hoofdstad! Wat maakt deze tegel zo geliefd?

keramische betonnen woonkamer
Zo wordt geschat dat de wereldwijde vraag naar keramische tegels in 2020 stijgt naar een waarde van 133 miljard euro. Ter vergelijking: dat is ruim vier keer het bedrag wat de Chinese overheid uittrekt voor de bouw van een geheel nieuwe hoofdstad!

Waarom keramische tegels?

Het gebruik van keramische tegels heeft veel voordelen voor het gebruik binnen- en buitenshuis. Het gaat om voordelen op duurzaamheidsvlak en op esthetisch vlak.

castelvetro-aequa-keramisch-parket-3
zwarte keramische tegels marmerenlook_badkamer
keramische keuken 5

Duurzame tegels

Ten eerste zijn de tegels gemaakt uit natuurlijk materiaal en zijn deze milieuvriendelijk. Ze zijn ook nog eens duurzaam in gebruik. De tegels kunnen tot wel 50 jaar mooi blijven. Wel is het belangrijk hen goed te onderhouden. Veel onderhoud is er echter niet nodig. Door de extreme hardheid van de tegels zijn deze gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Daarbij zijn deze resistent tegen water, waardoor zij bij vocht niet beschadigen en er geen geurtjes, kleuren of bacteriën vasthouden. Ze zijn uitermate geschikt voor aanrechtbladen, aangezien de tegels ook nog eens bestand zijn tegen vuur.

antraciet salerno

Uitgelicht: Betonlook Tegel 60×60 Donker grijs Uno

De mooiste betonlook tegels van dit moment. Deze keramische tegels zijn te gebruiken in elke ruimte, maar worden vaak toegepast in de badkamer.

Esthetische waarde

Keramische tegels hebben een hoge esthetische waarde. De tegels zijn tijdloos, hebben een luxe doch natuurlijke uitstraling. Ze geven karakter aan elke ruimte en zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Doordat de tegels verkrijgbaar zijn in een oneindige variatie aan kleuren, stijlen en maten creëert kiezen voor keramische tegels voor vrijheid en flexibiliteit in ontwerp. U creëert met u eigen unieke ontwerp de sfeer en uitstraling die u in uw woonruimte terug wilt zien. Op onze blog leest u nog meer over de voordelen en nadelen van keramische tegels. Wilt u bekijken welke keramische tegels er verkrijgbaar zijn? Neem dan een kijkje in onze webshop!

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

Heeft u interesse in onze tegels en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul het offerteformulier in!

Bekijk ook deze blogs

× Hoe kan ik u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday